Szájsebészeten mennyiben más a foghúzás mint egy sima fogászaton?
Figyelt kérdés
Félre sikerült gyökérkezelés után a fogorvosom nem húzta ki a fogam (alsó nagyőrlő), hanem egy szájsebész kollégájához küldött.
Mennyiben lesz más a foghúzás folyamata nála, mint egy sima fogorvosnál?
2020. szept. 30. 09:38
1/7 anonim válasza:
Mint a neve is találóan mutatja, a szájsebészeten sebészkednek, műtenek is. Ehhez meg van a felszerelésük, tudásuk, aszisztencia. Szikék, tűk, stb. A falusi fogorvos nem műt meg. Sebészeten fel tudják nyitni pl az ínyt, majd a műtét után össze is tudják varrni. És mindezt úgy, h a beteg túl is êlje.
2/7 anonim válasza:
Maga a foghúzás semennyire. Ha szükséges viszont feltárni, vagy jobban utánamenni egy fognak, azt már nem biztos, hogy bevállalja egy nem szájsebész fogorvos.
3/7 A kérdező kommentje:
Szóval az hogy szájsebészhez küldtek még nem jelenti azt hogy vágni és varrni fognak,ugye? Attól még lehet hogy csak egy sima húzás lesz?
2020. szept. 30. 12:01
4/7 anonim válasza:
Nekem vagott es varrt. Husz perc mulva verzes es fajdalom nelkul felalltam a szekbol. A szajsebesznek olyan speci szerszamai is vannak, na meg szakertelme, hogy a hosszas barkacsolas helyett szepen meg tudja oldani.
Nekem fekvo, es masik foghoz ekelodo bolcsessegfogat szedett ki. Elotte ateltem omlo verrel fogorvosnal szadizast. Ne felj a szajsebesztol. Es az iny konnyen gyogyul. A kisbabanak jobban faj, mikor jon a foga.
5/7 anonim válasza:
A fogdoki nem akarta, hogy húzás közben esetleg összeroppanjon a gyökérkezelés során meggyengített fog. A szájsebész valószínűleg vágni is fog, de nem lesz semmi gond, nem fog fájni.
6/7 A kérdező kommentje:
5-ös, köszönöm a választ. Igazad lehet mert nincs rendesen letömve, gyógyszer van csak benne, lényegében üreges.
2020. szept. 30. 19:02
7/7 A kérdező kommentje:
Túl vagyok rajta. Négyfelé vágta a fogam és úgy szedte ki + a végén össze varrta a sebet.
2020. okt. 1. 20:47
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!