Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akinek koronája van, hogy...

Akinek koronája van, hogy szokta meg?

Figyelt kérdés

Van már egy híd, azt is nehéz volt megszoknom.

Ma elkészült a korona, ami a szemfogamon van. Teljesen más, mint a rendes fogam volt, úgy látom, hogy sokkal nagyobb is. Nagyon zavar. Meg fogom ezt szokni?

2020. szept. 24. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha látványra,esztétikailag elüt a többi fogadtól ,és nem tetszik,azt nyilván nem fogod megszokni,meg nem is kell . Egy jó koronán nem látszik,hogy nem igazi ,persze attól is függ milyen árkategóriát választottál ..

Az érzet az más,érezheted nagyobbnak,vagy mintha idegen lenne de ez 1-2 nap alatt el kell ,hogy múljon.

2020. szept. 24. 15:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy nagyon hülye alakú fogam helyett lett korona (rágófog, és az egyik csúcsa szokatlanul hosszú volt, egyszer összeakadt a másik fogsorommal és letört). Nem is lett volna értelme olyanra csinálni a pótlást, mint az eredeti, de pár nap alatt megszoktam így is. Persze eleinte nagyon sokat nyalogattam, tapogattam a nyelvemmel, ki is sebesedett. De ez nálam minden tömésnél is így van.
2020. szept. 24. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nagyon hamar megszoktam, pedig pont az egyik metszőfogamat csinálták. Először mikor megcsinálták, felpróbálták a fogamra, jóval nagyobb volt mint a többi fogam, nagyon elütött tőlük. Mondtam a fogorvosnak, hogy ez nekem nem felel meg. Levették, visszaküldték a fogtechnikushoz, ott még csiszoltak belőle. Pár nap múlva vissza kellett mennem, és tökéletes lett, azóta is nagyon meg vagyok vele elégedve.

Szóval azt tanácsolom, ha nem tetszik vagy nem kényelmes, nyugodtan szólj a fogorvosnak.

2020. szept. 24. 15:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

3 hét múlva megyek egy másik fog miatt, ha addig nem szokom meg, akkor szólok.

De ha már fel van ragasztva, akkor is lehet rajta változtatni?

2020. szept. 24. 16:32
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:

Lehet változtatni akkor is, de akkor kicsit bonyolultabb már. Úgy tudom, hogy lehet kérni azt, hogy csak ideiglenesre ragassza fel és akkor kb. 1 hét múlva akár véglegesítheted.

Nekem anno változó volt. Volt, hogy egy koronát napok alatt megszoktam, de volt, hogy a 3 tagú hidat csak 1 hónap alatt tudtam megszokni, szerintem attól is függ hol van, vagy mennyi ideig volt ott hiány.

2020. szept. 24. 16:45
 6/8 A kérdező kommentje:

Sajnos már fel van ragasztva rendesen.

Nagyon remélem, hogy megszokom.

2020. szept. 24. 17:40
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Idő kell hozzá és sokat kell rágni vele, az segít.
2020. szept. 24. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon gyorsan megszoktam, de gondolom emberfüggő. Nekem mondjuk torlódott fogakra került, szóval az eredeti állapot sokkal zavaróbb volt esztétikailag és érzésre is.
2020. szept. 26. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!