Ma tömték a fogam, lehetséges, hogy egy másik fogra is rátapadt volna a tömőanyag?
Hát akkor nem tudom, lassan egy napja ott van és nem mozdul.
Érdekes, mert az előző tömött fogamba kellemes, "fog érzetű" tömés került, ez a tegnapi viszont sokkal érdesebb és érezhetően más. Pedig ugyanannyit fizettem érte SZTK-s rendelésen ráadásul... Olyan címszóval, hogy ez a jobb minőségű, nem az SZTK-s. Bár ez már egy kiesett tömés és letörés pótlása volt, lehet, hogy ezt nem lehetett ugyanazzal tömni, mert túl nagy volt? Nem tudom, de kicsit csalódott vagyok. A tömés színe amúgy fogszínű, az érzete furább.
Válaszolni nem tudok, de az én sztk-s fogorvosom kétféle fehér tömést használ (vagy több mint kétfélét, én ennyit tudok megkülönböztetni). Az egyiket egy spéci kis lámpával megvilágítja, gondolom attól köt meg, ez lehet a fényre kötő. Ez a fajta alig látszik a fogban. Ha kész, rögtön lehet vele enni.
A másik ilyen gyurmaszerű. Ehhez nem használt kislámpát. Eléggé elüt a színe a fogtól, és érdesebb is volt a felszíne, mikor elkészült, de pár nap alatt simábbra kopott. Azért még mindig kicsit érdesebb, mint a fényre kötő anyaggal tömött fogam. Mikor elkészült, két óráig nem szabadott enni (nem az érzéstelenítő miatt, az most nem is kellett). Először azt hittem, csak ideiglenes tömés lesz, de nem, ez a végleges. Erről az anyagról az égvilágon semmit nem találtam a neten, mindenhol csak a fényre kötő tömésről írnak, a barázdazáráshoz használt anyagról, meg az amalgámról. Na, ez egyik sem, de akkor mi?
Ja és ebből nekem is ráragadt egy kicsi a szomszéd fogra, de elég hamar lejött, talán már másnapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!