Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Öklendezés röntgennél. Mi a...

Öklendezés röntgennél. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Gyökérkezelés előtt állok. A panoráma röntgen mellett a doki csinálni akart kisröntgent is a problémás fogról. Sajnos nem sikerült mert annyira kellett öklendeznem. Sokszor próbáltuk pedig. :(

A doki azt mondta csak akkor kezdi el a beavatkozást ha a röntgenre képes leszek. Mert majd közben tűkkel a fogamban is meg kell tudni ismételni.

Hogyan tudnék képes lenni arra hogy öklendezés nélkül kibirjam?

Nyugtató nem játszik, a doki nem javasolja. B6, deadalon, cerucal kipróbálva.

Kérlek segítsetek, nagyon kétségbe estem emiatt. Nem akarom hogy csak ezért ki kelljen húzni a fogam.

2020. szept. 16. 17:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10-es: vágtam ki egy kB akkora műanyag lapot, lecsiszoltam a szélét és most pont jó lesz edzeni. :) most azzal gyakorlok a nagy napra, hátha hozzá tudok szokni és elmulik az öklendezés. Közben próbálgatok minden félét hogy eltereljem a figyelmem. Majd hétfőn megirom hogy élesben hogy ment. Addig is gyűjtöm még a tippeket.
2020. szept. 17. 09:35
 12/18 anonim ***** válasza:
41%
Panoráma ehhez kevés... nekem ct-t is csinált a doki, miközben győkérkezelt
2020. szept. 20. 16:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Lidocain spray az érintett területre?
2020. szept. 20. 19:14
 14/18 A kérdező kommentje:

13-as köszi, megkérdezem a dokit lehet-e ilyet. :)

Na meg gyökérkezeléshez alapból kapok injekciót, igaz? Gondolod hogy a zsibbadás segítene a garat reflexen? Mert akkor lehet hogy be kellene adatnom a szurit még a röntgen előtt. Na most adtál egy ötletet. :)

2020. szept. 20. 19:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem azon nem segített. Azért kell arra a területre fújni, aminek az érintése az öklendezést kiváltja.
2020. szept. 20. 19:35
 16/18 A kérdező kommentje:

Nos jelentem sikerült. A megoldás az alapos érzéstelenítés. :)

Vezetéses érzéstelenítéssel a fél fejem lezsibbadt, meg a nyelvem is. Így nem is éreztem azt a lapocskát hogy a számhoz ér.

2020. szept. 21. 13:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Es a doki ebben benne volt,Kerdezo? Hogy adta be? Elmondtad a problemat es o javasolta, vagy te kerdeztel ra? :)

Orulok, hogy sikerult

10-es voltam :)

2020. okt. 5. 20:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Gyökérkezelés volt, mindenképpen kaptam szurit. Csak azt kellett megbeszélni, hogy már az első felvétel előtt adja be az injekciót.
2020. okt. 5. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!