Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a fogam, de nem tudom melyik?

Fáj a fogam, de nem tudom melyik?

Figyelt kérdés
Hogyan állapítsam meg melyik fogam fáj? Jobb hátul lent fáj valamelyik. Éles hasogató fájdalom. De nem tudom eldönteni melyik fog okozza. Valami ötlet?

2020. szept. 13. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kopogtasd meg a fogaid, de amúgy a fogorvos ki fogja találni.
2020. szept. 13. 10:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Kopogtatásra nem fáj egyik sem.
2020. szept. 13. 10:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért fontos? Mindegyikkel ugyanahhoz a fogorvoshoz kell menni...
2020. szept. 13. 12:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Gondolom ha bölcsességfog akkor kihúzzák, ha nem, akkor megúszhatom töméssel vagy gyökérkezeléssel. Fel akartam volna rá készülni lelkileg.
2020. szept. 13. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyomd lefelé a fogat, ha gyulladás van a gyökerénél, akkor elvileg az a fog fájna, vagy hideg próba, persze lehet csak majd röntgen fogja kimutatni.
2020. szept. 13. 13:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem fáj nyomásra. 3 egymás melletti fogamon is van elszíneződés. Gondolom az egyik lyukas. Ha hideget iszom akkor érzem a fájdalmat. Édes és savas ételekből is elkezdi a fájást.

Holnap kérek időpontot fogászatra. Remélem nem bölcsességfog. :(

2020. szept. 13. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nem akarlak elkeseriteni de nekem ugyanezt a gondot bolcsessegfog okozta.

A felső bolcsessegfogam rossz volt, de íny alá volt törve. Amint édes ment bele a mellette lévő 3 fogammal egyszerre fájt. Éles fájdalom volt közbe egyre rosszabb lett egyre jobban fajtak. Kiderult hogy a bolcsessegfog sugárzik át és az okozta a többi fog fájdalmat. Hát poklok pokla volt amit éreztem miatta. Mióta nincs az a fog semmi baja a mellette lévőknek 😊

A bolcsessegfog eltavolitastol pedig ne félj. Semmi brutális fájdalmas nincs benne.

2020. szept. 13. 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Előbb utóbb úgyis ki kellene venni, mert a hátsó részét takarja az íny és nem tudom rendesen tisztítani. Csak nagyon félek tőle és munkából se kellene hiányozni miatta. A leírásodból kiindulva pedig valószínű hogy nekem is ez lesz a probléma.
2020. szept. 13. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!