Normális, hogy a bölcsességfog növekedése közben fáj? És mennyi idő alatt kellene kinőnie?
Nem úgy fáj, mint egy szuvas fog, hanem mint egy seb.
És már kb. 3 hónapja csak egy kis darabka látszik belőle.
Érdemes megnézetni a fogorvossal?
A másik három bölcsességfogam már kinőtt évekkel ezelőtt, de azok nem voltak ennyire problémásak.
30/N
Nézesd meg. Nekem 25 éves korom óta nőnek. 33 vagyok. Egy éve kb nyugi van, de előtte folyton szenvedtem a fájdalom miatt. Ki kellene venni őket mert nem férnek el, csak gyáva vagyok.
Egyébként ha nehezen jön ki, a doki úgy enyhíti a fájdalmat hogy kicsit vág az ínyen hogy könnyebben kibújjon a fog. Ez nem vészes (érzéstelenítésben).
De a röntgenen látni fogja hogy van-e helyük a fogaknak, van-e velük teendő egyáltalán.
Nekem amikor nőtt a jobb felső, konkrétan az egész arccsontom fájt, még a homlokom is. Szerencsére nekem is részletekben jött, volt, hogy hónapokig észre sem vettem, máskor éjszakákon át nem aludtam, annyira fájt.
Ami bevált a fájdalomra:
-jeges borogatás: van, aki egyszerűen rápakol egy zacskó fagyasztott borsót és kész. Én vettem lefagyasztható jégzselét, vagy amikor az éppen az arcomon volt, akkor konyharuhákat vizeztem be és tettem a fagyasztóba, hogy legyen váltás majd. Úgy aludtam, hogy azokat a párnámra tettem és rá az arcom.
-pálinkás öblögetés (bár ez nálam a fujj kategória volt), vagy ha nem bírod, mint én, akkor egy vattakorongra öltsd rá, és azt tedd a fogad mellé kicsit, nekem zsibbasztotta
-szájvizes öblögetés (Corsodyl)
-Cataflam, Advil Ultra Forte, Flector por
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!