Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez afta? Stressz okozhatja?

Ez afta? Stressz okozhatja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ritkán szokott ilyenem lenni, de az utóbbi egy-két hétben gyakori.

Be kell ismerjem sokat stresszelek, mert nagyon hipochonder vagyok sajnos és egy elhúzódó gyomorrontásból akkora ügyet csináltam, hogy rástresszeltem magam a dologra és alig ettem, alig volt étvágyam.. Ezután kezdődött, hogy majdnem minden másnap kijött egy kis pup vagy seb a számon de másnapra el is tűnik. A stressztől lenne? Vagy a kevés evéstől, vitaminhiány okozhatja? Egész családom szerint nagyon betegesen rágörcsölök erre az egész betegség dologra, volt hogy a hasam is ment, pedig semmim nem fáj. Intolerancia tesztre menni fogok.

2020. júl. 7. 21:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Pf ez mind okozhatja amit felsorolsz nem csoda van neked :D

Anyum otthon van ebben azt mondja Béres cseppet vegyél, C és B12 hiánya okozhatja elsődlegesen. Figyeld meg milyen ételek okozhatják esetleg, leggyakoribb valami magfélék/fűszerek, de glutén is lehet, ha mész intolerancia tesztre az úgyis kiderül.

Szóval béres, vitaminok és próbálj most már fokozatosan többet enni többfélét!

2020. júl. 7. 21:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha kívül herpesz, vagy száraz száj, ha belül az afta.. bár az úgy tudom egy hétig maradna. Hmm hát ha nagyon stresszbe vagy fennállhat a dolog.

Meg nem koplaltál túlzottan a betegség alatt? Kb. hány kalóriát vittél be egy nap? Mert ha durván keveset és teszem azt huzamos ideig akár hetekig akkor nagyon kialakulhatott egy enzimhiányos állapot. Ez plusz a stressz szerintem simán kiváltja. A Béres lehet jó ötlet, abban sok nyomelem van, gyorsan pótolja a szervezetnek és a hízásban is segíthet! Emellett pihentető alvás és rendszeres szájhigiénia is fontos, öblögess szájvízzel. Családban nincs valakinek gyakran kijövő szájsebe/herpesze? Mert családon belül könnyen terjedhet evőeszközzel, poharakkal. Ezek jutottak még eszembe. Ja és ne stresszelj!:D nyugodj meg ne légy hipochonder bármit elhitet a szervezeted veled és produkálhatod a tüneteket.. az agy fura egy dolog.

2020. júl. 7. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!