Ez afta? Stressz okozhatja?
Sziasztok!
Ritkán szokott ilyenem lenni, de az utóbbi egy-két hétben gyakori.
Be kell ismerjem sokat stresszelek, mert nagyon hipochonder vagyok sajnos és egy elhúzódó gyomorrontásból akkora ügyet csináltam, hogy rástresszeltem magam a dologra és alig ettem, alig volt étvágyam.. Ezután kezdődött, hogy majdnem minden másnap kijött egy kis pup vagy seb a számon de másnapra el is tűnik. A stressztől lenne? Vagy a kevés evéstől, vitaminhiány okozhatja? Egész családom szerint nagyon betegesen rágörcsölök erre az egész betegség dologra, volt hogy a hasam is ment, pedig semmim nem fáj. Intolerancia tesztre menni fogok.
Pf ez mind okozhatja amit felsorolsz nem csoda van neked :D
Anyum otthon van ebben azt mondja Béres cseppet vegyél, C és B12 hiánya okozhatja elsődlegesen. Figyeld meg milyen ételek okozhatják esetleg, leggyakoribb valami magfélék/fűszerek, de glutén is lehet, ha mész intolerancia tesztre az úgyis kiderül.
Szóval béres, vitaminok és próbálj most már fokozatosan többet enni többfélét!
Ha kívül herpesz, vagy száraz száj, ha belül az afta.. bár az úgy tudom egy hétig maradna. Hmm hát ha nagyon stresszbe vagy fennállhat a dolog.
Meg nem koplaltál túlzottan a betegség alatt? Kb. hány kalóriát vittél be egy nap? Mert ha durván keveset és teszem azt huzamos ideig akár hetekig akkor nagyon kialakulhatott egy enzimhiányos állapot. Ez plusz a stressz szerintem simán kiváltja. A Béres lehet jó ötlet, abban sok nyomelem van, gyorsan pótolja a szervezetnek és a hízásban is segíthet! Emellett pihentető alvás és rendszeres szájhigiénia is fontos, öblögess szájvízzel. Családban nincs valakinek gyakran kijövő szájsebe/herpesze? Mert családon belül könnyen terjedhet evőeszközzel, poharakkal. Ezek jutottak még eszembe. Ja és ne stresszelj!:D nyugodj meg ne légy hipochonder bármit elhitet a szervezeted veled és produkálhatod a tüneteket.. az agy fura egy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!