Mitol fajhat a gyoker kezelt fog egy ev után is?
Egy eve lett gyokerkezelve A fogam az elejen teljesen meg voltam elegedve vele mert mar kezeles Elott annyira Rossz volt hogy hideg meleg vagy eppen veletlen raharaptam valami nagyon puhara is 3-4napig be volt csunyan dagadva/gyulladva tehat egy elmeny volt utana .viszont ahogy telt az ido nem akart elmulni az a normalis pici kellemetlen erzes ami utana normalis marmint a kezeles utan...visszamentem kaptam antibiotikumot nem lett jobb viszont nem mentem vissza mert annyira durva nem volt a fajdalom
Na de ! Az elmúlt 2honapban egyre erosebb fajdalom Tompa nyomast erzek benne ha osszeszoritom a fogam meg meg borzalmasabb.
Mi lehet a gond????
Kezeles utan nem maradt mar semmi benne.
Most arra tippelnék, hogy nem lett az összes gyökércsatorna rendesen kipucolva. Ez bizony megeshet gyökérkezelésnél. Lehet, hogy megint ki kellene nyittatni, és újra kitisztítani. Egy másik oldalról idézve:
"Az orvos a helyi érzéstelenítés beadását követően fog hozzá a gyökérkezeléshez:
1. a szuvas részek eltávolításával megnyitja a fogat,
2. eltávolítja a beteg pulpát (“kiidegeli a fogat”),
3. kitisztítja a gyökércsatornákat, majd speciális gyógyszerrel tömi be azokat.
4. ideiglenes töméssel zárja a fogat a következő kezelésig.
A gyökércsatornák tisztítását annyi alkalommal ismétlik meg, míg a fog teljesen tünetmentessé nem válik. Ha a panaszok elmúltak, a csatornák végleges gyökértömést kapnak. A gyökértömés után várnak pár napot, és a fogat is lezárják egy porcelán töméssel, vagy egy esztétikus koronával."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!