Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire javasoljátok a fogra...

Mennyire javasoljátok a fogra valo hid alkalmazását? Alul egy kis ismertető rólam, hatha konnyebb választ adni->

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, aki már több mint 4 éve a foga megcsináltatásàt tervezi, és rendkívül zavarja. Most külsőleg számomra borzalmasan néznek ki, barátaim szerint pedig ,,nem is látszódik”- mivel sosem mosolygok. Ha mond valaki eg viccet vagy bármi, és megszalad a szám- netalántán kilátszana a fogam, egyből rosszul érzem magam, egyből elmegy a kedvem. Ha randira megYek, végig egen kattogok, hogy nem értem, így hogy tetszhetek bárkinek is. Egy mondatba foglalva megnehezíti az egész életem, mindennapjaim részévé vált immár ennek a dolognak a tudata. Vizsgákon is rosszul érzem magam, ha rngem figyelnek, és azon kattogok, hogy hogy beszéljek úgy, hogy ne látszódjon.

Erre pedig jön a családi löket, hogy ne csináljak vele semmit, fogadjam el- mondják úgy, hogy ők is megcsináltatták érdekes módon, és elégedettek- avagy tökéletes a fogsoruk. Tehát engem pedig próbálnak lebeszélni erről, nem is érdekelve, hogy engem mennyire de zavar és hátráltat.

Most pedig megkaptam, hogy majd kitapasztalom magamnak, mintha úgy értenék, hogy úgyis elrontják, és mostmár kikészültem.

Fogorvoshoz ugyan jövőheten megyek, de előtte szükségem lenne még visszajelzésekre.

2020. júl. 1. 18:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A héj alatt a koronát érted?

Valóban a letört fogakon IS(!) alkalmazzák, de csak esztétikai okból is, vagy olyankor ha a fog annyira szuvas, hogy célszerűbb a fúrás után tömés helyett koronát tenni rá.

2020. júl. 1. 18:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
2020. júl. 1. 19:17
 13/14 anonim ***** válasza:

ma 19:17

Köszi!

Ma is tanultam valamit.

2020. júl. 1. 19:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2020. júl. 1. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!