Fogszabályzó levétel után tapasztaltatok ilyet?
A fogszabi úgy működik hogy nagyon lassan a helyükre mozgatja a fogakat. Tehát normális hogyha ez a húzó erő megszűnik, lazábbnak érződnek. Ez az érzés elmúlik pár hét alatt, mert megszokod, ugyanúgy ahogy az is furcsa volt hogy feltették.
De mikor leveszik, még utána legalább fél évig éjszakait kell hordanod, amit "helybentartó kezelésnek" hívnak. Enélkül akár újra rossz pozícióba mozoghatnak a fogak. Elvégre azok csontok, amik csak egyik végükkel rögzítettek a fogágyba és idő kell nekik míg stabilak lesznek. De ne aggódj, nem fognak kiesni, még ha úgy érződik is :)
Nekem is volt fogszabim.
Egyaltalan nem volt ilyen erzes levetel utan. Szokatlan az volt, sot, napokig csunya lofogunak hittem magam.
Nekem annak idejen az orvos azt mondta, hogy eleinte nemcsak alvashoz, hanem mikor csak tehetem, minel tobbet viseljem a retencios bizgentyut.
Ne felj. Ha pedig barmi furcsa, menj vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!