Fogszabályzó levétele után, meddig kell viselni az éjszakait?
és utána az az éjszakait, csak éjszaka kell viselni? napi kb hány órát? mert nekem az éjszaka amíg alszom, kb 4 max 5 óra...
ha használom az éjszakait nem állnak vissza a fogaim?
Kedves 81% -os sorstárs
Nekem is nyelvlökéses nyelésem van/volt ...izé... nekem oldalt jött ki a nyelvem. Már kicsivel több mint két éve van fent a fogszabim de már úgy érzem semmit sem változik. Eleinte a felső fogsorom első két metszőfoga kiállt, - igazából ezért mentem el - és azt már két év alatt sikeresen helyreállították, de az alsó fogsorom - hát inkább ne is képzeljétek el :(((( kész katasztrófa :_((( a felső fogsor vonala már egyenes, de ha az alsóra ránézek, nem tehetek róla de mindig egy hullámvasút jut eszembe róla XDDD Ráadásul én úgy érzem, hogy nagy a nyelvem, kicsi az U-alak, és ezért nem haladunk semerre :(. Fogorvos eleinte elküldött logopédushoz, újra "megtanultam" helyesen nyelni, enni, inni, ennyi. Most meg azzal áll elő a fogdokim, hogy az "sz" betűnél is kimegy oldalra a nyelvem, de már elegem van.(persze mindig könnyebb a másikat hibáztatni) Persze hogy ki kell mennie, mert nincs helye, másrészről ha nem úgy tartom a nyelvem akkor meg sejpítek... úgy hogy elhúzhat a fenébe...
Amúgy 26 voltam mikor feltették (jó sokba került), és eredetileg azt ígérte hogy nem lesz 3 év... nos...már tudom hogy több mint 3 év lesz :( Havonta visszajárok, de semmit nem haladunk már :_( Mondtam neki hogy próbáljuk meg tágítani az ívet, (sok jót olvastam róla) de erre soha sem mond semmit :(((
Te amúgy kaptál fogívtágítót? Téged is elküldött logopédushoz? Meddig volt fent neked? (és amúgy milyen idős vagy? :P)
81%-os vagyok :)
hát .... nekem is jó sokba került. de muszáj volt megcsináltatni ... nagyon nem jól álltak .. mentünk a helyi fogorvoshoz .. nem tudott vele mit kezdeni .. küldött miskolcra, ott se tudott, azt mondta ha majd kinő a fogam ( 1 még akkor nem nőtt ki--> mivel nem volt hely... szóval várhatott) de hát nem nőtt ki .. és akkor ajánlottak egy nyíregyházit. igen engem is küldött volna.. de mi nem találtunk jó logopédust... én meg magamtól hiába próbálkoztam ... :/
amúgy én 16 vagyok ... szóval még elég hamar elkezdték ... könnyen is beálltak a fogaim .. viszont az éjszakait is sokáig kellett hordanom .. sőt én "önszorgalomból" tovább hordtam mint ahogy ő mondta.. mert éreztem h el fognak állni... végül így is elálltak ....
amúgy nekem még mielőtt felrakta volna a fogszabályzót egy szájpadlás tágítót ( sztem lehet nevezni fogívtágítónak is) rakott be ( és közben így ki is nőtt a fogam amire a miskolci fogorvos várt...) így ez első két egymáson lévő fogam eltávolodott egymástól.. és lett hely a két szemfogamnak is... igazából az elején azt mondta h majd ki kell húzni az egyik fogamat... aminek én nem nagyon örültem ... de végül ezzel meg lett oldva és lett hely ...
ok, köszi a válaszokat!
használni fogom sokáig, remélem tényleg nem állnak vissza.
az változó h kinek h kell hordani .... majd látni fogja a fogorvos milyen mértékben állnak vissza a fogaid és akkor majd megtudja neked mondani .... másrészt az éjszakait szokták kivehetőnek is hívni .... ha levették a breketteket előszőr ( az én esetemben legalábbis h beálljon legalább napközben egy kicsit) kellett napközben is hordani... változó.... viszont nekem rossz a nyelésem... szóval nekem muszáj volt egy kis ideig nappal is hordani ... h este azért betudjam majd rakni ... ne menjenek annyira el....
//1. válaszoló /81 %-os//
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!