Szerintetek megéri ennyi idősen fogszabályozót viselni?
27 éves vagyok, most augusztusban tennék fel a felső ívre, majd pár hónap múlva az alsóra is. Leginkább esztétikailag lenne indokolt (erősen torlódott főleg az alsó fogsorom), de kisebb egészségügyi szempontjai is vannak (jelenleg túlharapásom is van).
De mind az árát, mind az időtartamot tekintve elbizonytalanodtam, pedig gyerekkorom óta szeretném rendbe hozatni. Megéri ennyit költeni fogszabályozásra ebben a korban? A pénz meglesz rá, hiszem dolgozom, félre tudok tenni, de nem tudom, megérek-e ennyit :D
Kb. másfél évig lenne fent, majd jön az éjszakai, az tovább fent kell hogy maradjon, mert különben visszarendeződik az egész.
Még csak konzultáción voltam a doktornőnél, nagyon rendes és korrekt volt, elmondta hogy hollywoodi mosolyt nem fogunk tudni már ennyi idősen készíteni, de nagyon szépen rendben lehet tenni a fogsoromat. Nekem ennyi elég is lenne.
Én tavaly, 29 évesen csináltattam, most vagyok 30 és pár hónap múlva veszik le :) nem bántam meg egyáltalán, sokkal bátrabban mosolygok még így fogszabályzóval is, mint előtte.
Nekem sem lesz már hollywood-i mosolyom 30 évesen, ezt a fogorvosom is elmondta előre őszintén. Viszont ezt úgy kell érteni, hogy fogorvosi szemmel nem lesz teljesen tökéletes (pár miliméterről van szó). Nekem viszont tetszik az eredmény és abszolút azt tudom mondani, hogy megéri. :) tényleg nagy anyagi befektetés, főleg h én nem is a hagyományos fogszabit választottam hanem az Empower-t. Úgy mindennel együtt 8-900 ezer ft-ra jön ki, de nekem ennyit megér az önbizalmam és hogy végre megszabadulhatok a 20 éve tartó legnagyobb “insecurity”-mtől :D
Azt tegyük hozzá, hogy az én fogaim brutálisan összevissza álltak (minden fogam között fél centi rés volt, pluszban meg az összes előre hajlott - keresztharapás).
Lehet, ha csak egy kis korrekcióra lett volna szükség akkor inkább másra költöm ezt a pénzt, de én azt mondom vágj bele :)
Köszi mindenkinek a válaszokat, azóta voltam megint dokinál, augusztus végén fel is teszik a felső ívet :) Most már biztos.
Utolsó válaszolónak: nekem is kb. egy 20 éves sztori ez az egész fogszabályzás, anno is felakarták rakni de gyerekként én nem akartam, jobb is, mert ki kellett húzni mind a 4 bölcsességfogamat (ezek közül kettőt nem is húztak hanem vágtak, mert nem voltak kinőve...), azok miatt meg lehetett volna elölről kezdeni az egészet.
Titkon én is remélem hogy azért megemeli az önbizalmam. Rám férne :D
SOHA!
Nekem csak ilyen kivehetős van, de egy csak a mintavétel egy hányinger volt! A hordásáról és a doktornő modoráról meg ne is beszéljünk... Persze, lehet, hogy te egy kedvesebbet fogsz ki, de még ott az ára is.
Nem ajánlom senkinek, akár maradós, akár éjszakai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!