Elmozdulhatnak a fogaim, ha már kinőtt az összes?
Volt fogszabályozóm régen, lekerült, és évekkel később (most) elkezdte nyomni a bölcsességfogam (szerintem) a fogsorom.
Így ki lett operálva a fog, tehát most már az összes fogam kint van, a helyén áll. Az operálás előtt 4 hónappal készítettem röntgen felvételt a fogsoromról. A szájsebész nem kért frisset, és szerinte nem a növekvő bölcsességfog miatt kezdtek újra torlódni a fogaim.
De ha nem az nyomta el a fogaim, akkor mi miatt mozognak? Az összes fogam kint van.
Pedig el szoktak ismerni, hogy az okozhatja. Persze illett volna ugy tervezni. En 20 eves koromban kezdtem bele. Harom bolcsessegfogam kint volt, a negyediket a rontgen mutatta, hogy rendellenesen nott. Elore szolt az orvos, hogy ha Isten ne adja noni kezdene, akkor ki kell operalni, mert ossze fogja torlaszolni a fogaimat.
Tehat igy is lett.
Azt is tudtam, hogy evtizedek alatt elorebb torekszenek a fogak, de lassan.
Sajnalom nagyon.
Szia!
Picit régi a kérdés, de azt azért meg szeretném kérdezni:
Nincs éjszakai fogszabályzód? Nekem is adtak, pont azért hogy amíg növekedésben vagyok, ne mozduljanak el a fogaim mert most könnyen visszaállhatnak az eredeti állapotukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!