Ha régi típusú, nem fehér töméseim vannak régóta, abból lehet probléma?
Figyelt kérdés
Nagyon sok éve így tömték be néhány fogam. Azt mondják, higany van benne és nem jó a szervezetnek. Lehet-e ebből problémám?2020. jún. 24. 12:51
1/5 anonim válasza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__1..
Ez egy mostani kérdés, csak itt az volt a kérdés, hogy kell-e fizetni. Én a helyedben kiszedetném. Az első válaszoló írja is, hogy ma már nem használják a higany miatt.
2/5 anonim válasza:
Erről megoszlanak a vélemények. Én is ki akartam cseréltetni az amalgámtöméseimet, de a fogorvosom (magán, szóval jó pénzt zsebelhetne rajta) azt mondta, felesleges… De vannak, akik kifejezetten javasolják. Ha van megbízható fogdokid, szerintem neki higgy.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én arra lennék kíváncsi, hogy eddig milyen káros hatása lehetett ennek a szervezetemre, és ezentúl milyen káros hatása lehet. Pl. milyen tüneteket kellene tapasztalnom.
2020. jún. 26. 16:17
4/5 anonim válasza:
Nekem évtizedekig voltak ilyen töméseim. Nem okoz problmát, mert a higany nem oldódik ki belőle csak úgy. Érdemes persze kicseréltetni, mert sokkal esztétikusabb a fehér tömés, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal kevésbé tartós, mint a higanyos. Nekem rágózástól kijött a tömés a fogamból, a fehér.
5/5 A kérdező kommentje:
Ha nem néz valaki bele a számba, amikor nagyra nyitom, akkor nem láthatja. :D
Mitől oldódhat ki belőle a higany?
Nekem 2 fogamban már 30 éve megvannak, semmi gond velük. Másik kettőben is volt, azoknak annyi lett, de nem a tömés miatt, az egyik mellől kihúzták a bölcsességfogam és a nagy munkában a mellette levő tömött fog is megsérült.
2020. júl. 8. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!