Fogkő eltávolítás után feketedik a fog?
Figyelt kérdés
Több ismerősöm is mondta, hogy az előtte fehér fogaikról leszedte a doki a fogkövet, utána pedig beszürkült/feketedett a foguk. Ez miért van? Valóban nem túl jó ez a fogkő leszedés?2020. jún. 22. 12:11
1/4 anonim válasza:
Nekem nem lett se szürke se fekete utána a fogam :D
2/4 anonim válasza:
Nem szineződik el a fogad ha leszedik a fogkövet
Egyébként minél hamarabb szedesd le a fogkövet mert a lerakodott fogkő képes ledúrni az ínyedet a fogadról
És utána már hiába szedeted le a fogkövet az íny nem fog visszanőni és a fogad majdnem a gyökeréig látszani fog
Az fogkő leszedése nem fáj ha nincs sok belőle max egy kis vérzéssel jár amikor az fogorvos lekaparja de muszáj leszedetni rendszeresen mert el fogod a fogaidat vesziteni amikre a fogkő rárakódott
3/4 A kérdező kommentje:
Kicsit talán félreérthetően írtam, szóval nem abban a pillanatban a leszedés után, hanem utána fokozatosan, pár hónap után tapasztalta ismerősöm, hogy szürkülnek a fogai, leginkább fogtőnél. Ezért ő óvva intene engem a leszedetéstől. Igazából már nem tudom mit gondoljak, mert eddig úgy gondoltam én js, hogy ennek az odakövült lepedéknek gyakorlatilag nincs ott helye. De látva a negatív példát, elbizonytalanodtam.
2020. jún. 22. 19:33
4/4 anonim válasza:
Ilyet még en se hallottam, de ha el is szurkulne, inkább az elszíneződés mint a fogkő. Nagyon nagy baktérium forrás és az inyedet is tönkre vágja. Alatta szuvasodhat a fogad. Én tuti leszedetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!