Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi történhet a fogaimmal?

Mi történhet a fogaimmal?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves lány vagyok. Nagyon rendben vannak a fogaim, rendszeresen megyek ellenőrzésekre fogorvoshoz ( iskolai vizsgálatokon kívül is) és ha bármit talál, már kérek is időpontot, hogy megcsinálja. Most már egy 4 hónapja kb. nem voltam vizsgálaton. Tegnap jól szemügyre vettem a fogaimat, hogy nincs-e rossz fogam. Azt nem találtam viszont, azt veszem észre, hogy az első két (felső)fogam (metsző azt hiszem) közül az egyik kicsivel hosszabb, ezt eddig nem vettem észre. Illetve a fogaim alja kezd elszíneződni. Ilyen szürkés lilás. ( csak kicsit, de félek, hogy durvul). Olyan mintha jönne le a fogzománc vagy én nem is tudom. Naponta 2szer mosok fogat, akkor viszont nagyon erősen dörzsölöm. Anyukám szerint ebből az erős dörzsölésből kéne visszavennem. Úgy gondoltam, hogy jövőhéten elmegyek a fogorvoshoz, megmutatom neki, hogy baj-e egyáltalán ez az elszíneződés, de ha nem is baj, ajánljon nekem egy fogkrémet vagy kenőcsöt, amitől helyrejön, vagy legalábbis nem romlik tovább a helyzet. Szerintetek, hogy fog erre reagálni? Nem lesz mérges, vagy nem fog kinevetni, hogy ilyennel zargatom? Segítségeteket előre is köszönöm!
2010. aug. 1. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nemtudom a kérdésedre a választ, de nekem a bal oldali metszőfogam nagyobb 1 picit :D
2010. aug. 1. 13:20
 2/2 anonim ***** válasza:
az nem baj szerintem,hogy hosszabb egy kicsit.de hogy olyan szürkés-lilás az biztosan saverózió lehet.nem vagyok fogorvos,de nagyon jó fogkrém erre a Sensodyne Pronamel,erre lett kifejlesztve.nem szabad savas ételek után fogat mosni csak 1 órával később,mert ha a savas étel után még jól dörzsölöd a fogadat akkor lejön a zománc.és a dörzsöléstől csak "elrontod"a fogadat.a fog nem csak egy kicsi valami ami a szájadban van.ennek sok ápolásra van szüksége!és az orvos nem fog kinevetni.:)
2010. aug. 1. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!