Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a fogam mikor rá harapok....

Fáj a fogam mikor rá harapok. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Tegnap estétől fáj a fogam a ball alsó felén. Nem mosom rendszeresen a fogaimat. Vérezni kezdtek az ínyeim. Ahol be van gyulladva az ínyem a fogam mellett, az a fogam nem fáj, hanem mellette, 2. vagy a 3. Mintha pici darabka le volna törve a fogamról. Éles a fogam vége. Ahogy összerakom a fogaimat, akkor fáj, és mikor a ball felén eszek az a legrosszabb. Holnap megyek fogorvoshoz kora reggel. Használok száj öblítőt, mosom a fogaimat 2x naponta. Nem mosom rendszeresen a fogaimat, de most elkezdtem mosni mivel elkezdett fájni a fogam.

Ugye nem fogják kihúzni a fogamat?

Mit fognak csinálni?

Nagyon félek a húzástól. Akármit csináljon a doki, csak ne húzzon.

Kérlek segítsetek!

2020. jún. 8. 20:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kilyukadt.

Nem mostad rendesen, miért várod hogy épek maradjanak?

2020. jún. 8. 21:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Mit fog most nekem csinálni a doki?
2020. jún. 8. 22:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, először is nyugi, nem fogsz "ott maradni" a fogorvosi székben. :D

Behívnak, elmondod a panaszaidat részletesen, (nagyjából hol fáj, mennyire fáj,) utána felfekszel a fogorvosi székbe, majd egy lámpa és egy kisebb tükör segítségével megvizsgálja a fogsorodat.

Valószínűleg neked tömni kell, akár több lépésben is: Először is, kapni fogsz egy érzéstelenítő injekciót az ínyedbe, abba az oldalba, ahol fogja kezelni a fogaidat. Ennek a hatása kb 5 perc után érződik, tényleg nem fogsz érezni semmit, még inni sem fogsz tudni normálisan utána legalább 1-2 óráig. Utána "kifújra" a lyukas fogadat, majd egy cement szerű anyaggal betömi a lyukat, vagy éppen egy UV fényre kötődő, baromi erős töméssel fogja azt betömni. Durván ennyi, a legvészesebb dolog az egészben az az injekció, a fúrást / tömést én egyáltalán nem is éreztem.

Ami kellemetlen lesz, az a szag, amikor elkezdi fúrni a rossz fogadat.

2020. jún. 8. 23:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehet gyökérkezelés lesz, de majd röntgen után kiderül.
2020. jún. 9. 07:58
 5/11 A kérdező kommentje:
Most nem is fáj a fogam. Már itt ülök a fogorvosnál. Nagyon félek
2020. jún. 9. 08:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Na mi lett ??
2020. jún. 9. 12:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Röntgent csinált, injekciót adott, be volt gyulladva a gyökerem, az ínyem. Kifúrta, betömte. Kitisztitotta. 50€ fizettem. 2. Július megyek vissza.
2020. jún. 9. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Jobbulást.
2020. jún. 9. 12:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. jún. 9. 13:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Nah, akkor gondolom mostmár jobban vagy. Tanulj az esetből, és tartsd tisztán a fogaidat. Jobbulást!
2020. jún. 9. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!