Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A hidat fogra mennyire ajánljá...

A hidat fogra mennyire ajánljátok? 18L

Figyelt kérdés

Évek óta gátlásos vagyok a fogaim miatt, mert sokkal hegyesebbek, valahol nem is nőtt, és nem is fog a röntgenek szerint.

A hidat mennyire ajánljátok?

A családon belül, a mamám most inplantátum miatt hónapok óta szenved, és ezért abba nem mernék belevágni.

2020. máj. 19. 00:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem bántásból írom, de hogy kinél milyen pótlás merül fel, azt nem te, de még csak nem a gyakorin portyázó átlag olvasó dönti el, hanem a fogorvos. Egyáltalán kérdés, hogy mi merül fel terápiaként? Írod, hogy implantot nem akarsz, mondta amúgy bárki, hogy nálad szóba jöhet az implantálás? Menj el fogorvoshoz. El fogja mondani, milyen lehetőségeid vannak, minek mi az előnye hátránya. Leírásod alapján te inkább esztétikai okok miatt szeretnél hídpótlást, hiába jön ide Aranka, akinek a rágófunkciói lettek vele helyreállítva, mert annyi foga hiányzott már és elmondja mennyire ajánlja, ha neked nem ezért kellene. Hiába jön ide Jóska bácsi, aki elmondja kálváriáját a pótlásával, ha közben kiderül, hogy Jóska bácsi azt sem tudja mi van a szájában, és amit ő hídnak gondol, az egy kutya közönséges kivehető, csak nem tudja, nem érti a különbséget. Ne itt kérdezősködj olyan dolgokról, amibe egyáltalán nem biztos, hogy van beleszólásod.
2020. máj. 19. 08:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Orvos mondta az implantatumot. De o eleve azt csinalta. Mivel nem voltam akkor 18, ezert elvetettuk a gondolatat.
2020. máj. 19. 10:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Tapasztalatokra voltam kivancsi, hogy ki melyikkel rendelkezik es mit ajanl.

Nem azt, hogy kotekedj.

Teljesen mas amit mas tapasztalatbol mond, es mas amit egy orvos, aki a penzet helyezi eloterbe, es minel dragabban akarja megoldani.

2020. máj. 19. 10:20
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Mi abban a kötekedés, ha a saját egészséged érdekében szakember véleményét ajánlom, áruld már el? Az meg nagyon csúnya általánosítás, hogy az orvos a pénzt helyezi előtérbe, meg hogy minél drágábban csinálja. Lehet, hogy te ilyen ember vagy, hogy legszívesebben mindenkit mindenkor lehúznál pénzzel, de az orvosnak vannak szakmai szempontjai is, amelyek felülírnak minden forintot. Már csak azért is, mert ha valami balul sül el, akkor megy a feljelentés és bizony fogorvosoknál, ha valami nincsen fényképekkel, papírokkal ledokumentálva és alátámasztva, akkor szinte mindig a páciensnek adnak igazat, ha szemlátomást nem a pácienshez megfelelő terápia lett választva.

Ha meg véleményt szeretnél, akkor konkretizáld a kérdést: mint fentebb is utaltam rá, elég széles az indikációs területe egy hídpótlásnak, konkrétan mit szeretnél tudni? Mennyi idő alatt készül el? Milyen anyagból ajánlatos? Mettől meddig érjen, kell-e az összes fogadra korona? Mi érdekel téged? Ezért kéne a szakmai vélemény látod, mert hiába mondom, hogy jó lesz az a híd, meg milyen szép lesz, ha kisül, hogy csak a te fejedben csúnyák a fogaid, semmi baj nincs velük a valóságban és amit kapsz hídpótlást (amit jó és szép fogak esetén egyébként úgy sem fog senki neked elkészíteni, maximum egy álfogorvos a garázsrendelőjében) egyáltalán nem olyan, mint amire te gondoltál. A híd tagjaihoz, a koronákhoz le kell csiszolni a fogakat, mivel a kerámiának megfelelő vastagság kell, hogy ott is maradjon, akinek eleve nagyon destruáltak a fogai, ott ennek sok jelentősége nincs, de ép egészséges fogazatnál az érintetlen saját foganyag beáldozása viszont erősen meggondolandó. A saját egészséges foganyagnál jobb ugyanis nincs, nem létezik.

Hiába kérsz itt véleményeket, mindenkinek más indikációval történt és azt sem tudhatod, hogy mi volt az előzmény. Kaphatsz itt pozitív, negatív véleményeket is, csakhogy egyáltalán nem biztos sőt, tutira nem húzható rád egyik példa sem, mert minden eset más, ami az egyiknek jó volt, a másiknak már egyáltalán nem biztos, hogy ugyanúgy meg fog felelni. És még most sem kötekszem, csak megpróbállak megkímélni attól a pofáraeséstől, hogy belépsz majd egy fogászati rendelőbe, ahol elmondom mit szeretnél és kisül, hogy senki nem fogja neked azt megcsinálni, mert nem vagy alkalmas rá/szakmai hiba lenne pénz ide vagy oda.

Hogy hasonlatot is mondjak: a kérdésed így most olyan általános, mintha azt akarnád tudni, hogy kinek milyen tapasztalati vannak az AUTÓVAL. Csak hogy nem tudjuk mégis milyen autóról beszélgetünk, egyáltalán ki vezeti, hiszen egy kalapos öregúrnak egy Suzuki Ignis városon belül lehet elegendő, de ha te reggeltől estig ingázol a munkádból adódóan autópályán, akkor már nem biztos, hogy őszintén tudod ajánlani a Suzuki Ignist, mert nem feltétlenül a legalkalmasabb autó az autópályán 130-cal csapatni mindennap.

2020. máj. 19. 15:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem azert tettem fel a kerdest, hogy megmutasd a flegmasagodat.

Nem altalanositottam az orvosokat, akinel en voltam egyszer, az mindenben a penzt latta. Masik ismerosom is igy jart, lehuzta az orvos, nem mondta el neki hiaba kerdezett ra valamire, most meg ott tart, hogy 600k-t kiadott arra, hogy 1-2 evig birja a tokja. Az orvos meg elsunnyogta es csak most mondta el neki fel evvel kesobb, hogy mehet cserelni nemsoka. Pedig elvileg 5 evig minimum birnia kene. Es ki ez? Egy hires neves fogorvos.

Akinel en voltam is igy jartam. Nem altalanositottam sehol, a tapasztalataimbol beszelek.

A kerdesem tulajdonkeppen megegyezne azzal a kerdessel, hogy mennyire valt be(~ hisz ha bevalt, akkor ajanljak)

Es ha van lehetoseg, igenis en dontom el, hogy tok vagy implantatum, es nem az orvos. Kerlek tapasztalatlansagbol ne irj ide nekem semmit. Csak kivancsi voltam a normalis valaszadokra.

2020. máj. 19. 23:36
 6/7 anonim ***** válasza:

De igen, általánosítottál. Neked volt egy tapasztalatod egy orvossal, és egy az ismerősödnek is. És ez alapján levontad a konklúziót. Mi a megoldás? El kell menni egy másik szakemberhez. Mintha az orvos látna 2 pácienst elhanyagolt szájjal és ez után közölné, hogy a pácienst csak az érdekli, hogy az orvos tegye a dolgát, neki otthon ne legyen semmi teendője a fogával.

Olyan pótlás, hogy tok nincsen.

Ez nem flegmaság, nem vagy tisztában a kifejezés jelentésével, guglizz rá, mielőtt leflegmázol valakit, aki felhívja a figyelmed a kiírt kérdéseddel kapcsolatos problémákra.

Tapasztalatlanságból eszembe sem jutott volna válaszolni, minden, amit leírtam bizony saját tapasztalat volt.

Akkor döntöd el te, ha felmerül egyik vagy másik. Ha nem merül fel valami, nem te döntöd el. A fogorvosi rendelő nem olyan, mint a sarki fűszeres, ahol közlöd, hogy fél kiló csemege paprikát kérsz. Orvosi rendelő. Az orvos dönti el az adekvát terápiát. Ha véletlenül van több is, akkor te választhatsz közülük, miután meghallgattad az orvos által elmondott szakmai iránymutatókat. Ha nem vagy biztos, meghallgatsz még egy szakmai véleményt.

Egyébként az előző válaszomban leírtam néhány példát a hátrányaira is (a szó, amit keresel a köszönöm) és megkérdeztem pontosan mit szeretnél tudni. Elárulod végre, hogy mi érdekel téged, vagy tovább vekengsz, hogy a csúnya gonosz kötekedő nem válaszol a továbbra is megválaszolhatatlan kérdésedre? (na most flegma voltam) MIT SZERETNÉL TUDNI? Milyen tapasztalat érdekel? Arra vagy kíváncsi, hogy egy implantátumhoz képest mennyire ajánljuk? Erre válaszoltam fent: a híd ép, egészséges foganyag veszteséggel jár, kivétel, ha amúgy nagyon destruáltak a fogaid. Az implantátum nem. Ha eleve az implantátum merül fel, akkor valszeg nem destruáltak a fogaid (egyébként, ha csak 1 vagy 2 implantátumról van szó, akkor eleve egy cirkon körhíd több bevételt jelentene az orvosnak, mint beszúrni 1-2 implantot).Igen, mi érdekel még?

2020. máj. 20. 08:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Ha csak kotekedni tudsz inkabb ne irj gyks kerdesekre szerintem

Az okoskodason kivul egy cseppet sem segitettel

2020. máj. 20. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!