Normális dolog, ha tömés után lüktet a fog?
Figyelt kérdés
Pár napja tömték be az egyik metszőfogamat,mert volt rajta egy apró lyuk.
Hidegre,melegre,illetve rágáskor nem érzékeny, viszont időnként elkezd lüktetni,ami kb fél óra alatt elmúlik,majd kezdődik elölről.
A tömés előtt nem volt semmi baj vele.
2020. máj. 10. 15:49
1/5 anonim válasza:
Nem szerintem nem normális.
Pláne, ha "A tömés előtt nem volt semmi baj vele."
3/5 anonim válasza:
Mivel a tomeskor kicsit meg van bolygatva a fog, par napig meg csinalhat furcsakat szerintem. De ha nem mulik, telefonalj az orvosnak es kerdezz ra.
4/5 anonim válasza:
A tömést képzeld el úgy, mintha megvágnád magad, amit össze kell varrni. Maga a varrat mèg egy ideig fáj, húzódik, amíg be nem gyógyul a seb. Ugyanez a helyzet a töméssel. Lényegében egy sebet kell befoltozni. Idő kell, míg a fog hozzászokik az új szituációhoz. Alapvetően a fogbél érzékeny magára a tömőanyagra, tehát átmeneti érzékenység teljes mértékben normális lehet. Nekem fél évig volt pl hidegre extrém érzékeny a fogam, előtte nem volt baja és a tömés sem volt nagy. Új anyag került a szervezetedbe, amihez adaptálódni kell. Még ne ess kétségbe, a legvalószínűbb, hogy semmk baj nincs (ha mégis, akkor egyáltalán nem volt kicsit az a lyuk).
5/5 anonim válasza:
Normális, nekem legalábbis ezt mondta a dokim. Pár nap alatt elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!