Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogpótlás 18 éves kor alatt...

Fogpótlás 18 éves kor alatt mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Illetve 18-65 éves kor között???

Nem magánfogorvosnál.

17 vagyok, több fogam is húzták, esztétikus tömést is kell majd csináltassak, amig sulis vagyok. A kérdés azért fontos, hogy a pótlással megvárjam-e amig 18 leszek vagy olcsóbb most elmenni??

Köszi előre is a segitséget 😊

2020. máj. 5. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Így ahogy Írod, 18-65 között lesz kipótolva a fogad ha nem priváthoz méssz.

Az életed megunod annyiszor kikell menni.

Mert minden fogorvosnak van magán rendelője és oda terel még ha nem is mondja.

Én nekem egyet kellett húzni és négyszer voltam kinn, de még akkor is antibiotikumot írt fel hogy azt kell szednem.

Délután elmentem a maszekhoz és 4500-ért kihúzta 15 perc se volt.

2020. máj. 5. 11:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez azért pótlástól is függ. Bármiféle kedvezmény csak és kizárólag a körzetes orvosodnál vehető igénybe, illetve függ attól is, hogy ő milyen fogtechnikussal dolgoztat (van-e a technikusnak NEAK-kal kötött szerződése - a döntő többségnek nincs). Lehet olcsóbb, de ez sokszor nem vonatkozik minden nemű pótlásra, például porcelán hidakat nem vágnak csak úgy ingyen az emberhez, akárhány éves is, néhány kivételtől eltekintve, a legtöbb helyen szigorúan csak a kivehető pótlásokra van kedvezmény, valamint az ún. K+B típusú koronára, hídra, ami egy fém pótlás, a külső felszíne (ami az ajak felé néz, tehát nem körbe az egész) műanyag leplezést kap, ami könnyen lepattogzik és közel sem olyan szép, mint mondjuk egy kerámiával leplezett fém váz. Elavultnak is minősül, a fiatalabb fogorvosok nem csinálnak már ilyet, kivétel, ha olyan helyen dolgoznak, ahol a főnökük kéri.

Úgyhogy elméletben igen, olcsóbb és érdemes is rákérdezni, de készülj fel, hogy nem 100 %, hogy azt kapsz, amire vágysz kevés pénzért.

2020. máj. 5. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:
49%
60 felett ingyenes
2020. máj. 5. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
3-mas! Miért hazudsz? Egyrészről nem 60, hanem 62 ÉS nyugdíjas. Másrészről nem a szocializmusban élünk, hogy ingyen vannak dolgok (annyira ingyen, hogy még az èn unokám is öreganyám “ingyen” Balcsis nyaralását fogja visszafizetni, legalábbis az arra felvett horribilis hiteleket), kell bizony fizetni, minimum a technikai költséget, a NEAK maximum az orvosi díjat támogatja, de azt sem minden pótlásnál. Ha nem értesz hozzá, inkább ne válaszolj, mert félrevezetsz másokat és az a gyanú támad az emberben, hogy direkt rosszat akarsz.
2020. máj. 5. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Pótlást te sztk alapon nem fogsz kapni. És ne is akarj!

Keress erre megfelelő orvost.

2020. máj. 6. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!