Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mikor lesznek fogorvosok?

Mikor lesznek fogorvosok?

Figyelt kérdés
6 rossz fogam van amik nagyon nagyon ápolásra szorúlnak. Mire rávettem magam hogy jó elkezdem megcsinálni az összeset túlélem addigra jött ez a vírus. Most csak foghúzással lehet menni de azon kivül senkit nem fogadnak. Mit lehet tudni mikortól fogadnak? És egy lyukas fog pár hónap alatt szét tud teljesen rohadni? Elnézést csak nagyon hipochonder vagyok.

2020. ápr. 22. 09:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ha akkora a lyúk a fogamon hogy már látszik az ínyem is azt meglehet menteni? Egy másik fogamnak konkrétan a fele nincs meg azt lehet pótolni? Nagyon parázok. Bevallom eddig erős depresszióba éltem és konkrétan semmi nem érdekelt. De mióta kezeltek és nem vagyok depressziós azóta rájöttem hogy tönkre tettem a fogaimat (több éve fent ált a depresszióm) eléggé félek hogy mind a 4 fogamat ki kell húzni van jobb alul/felül meg bal alul/felül amin konkrétan nagyon nagy lyúk van. És van 1 másik fogam azon nagyon kicsi lyúk van de félel hogy ameddig nem lesz fogorvos az is teljesen tönkre megy:/ (csak 5 rossz fogam van azt hittem 6)
2020. ápr. 22. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Persze. Megmenthető még. De ez sok tényezőtől függ. Ha látszik a lyuk azt szimplán betömik. Ha hiányzik jó nagy része akkor több féle megoldás lehet, de röntgen kell hozzá. Gyökérkezelik és utána esetleg egy csavart behelyeznek és úgy építek fel a fogat tömőanyagból, ha nagy része nem hiányzik akkor ez egy megoldás, bár hosszú távon nem biztos, hogy jó, de évekig kitart az biztos. A másik megoldás ugyanúgy gyökérkezelés, de nem töméssel oldják meg, hanem koronát kapsz rá. A harmadik lehetőség meg a foghúzás és utána a fogpótlás.
2020. ápr. 22. 12:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Amit most tehetsz, hogy azon a részen gyógyfogkefével (puha sörtéjű) óvatosan mosod. Esetleg valamilyen szájvízzel öblögetsz fogmosások után pl cserszörmöcés szájvíz, listerine. Ezenkívül azt a területet, ha nem vagy jód érzékeny akkor a patikába vehetsz kis kiszerelésű betadint és néha azzal ecsetelheted a fogad körül. Jó az ínynek. De ne nyeld le, ha csinálod! Én is szoktam. Kaptam is a fogorvostól még injekciós tűt is. Ezt a patikába nem tudsz tenni, mert úgy tudom receptre lehet csak. Viszont, valami kisebb átmérőjű fecskendővel vagy fültisztitó pálcikával meg tudod csinálni. Nekem akkora ajánlották ezt, amikor bölcsességfogat húztak, hogy ez tisztítja a sebet illetve fertőtlenít is és a terület is megnyugszik tőle. Szóval nem lősz mellé, ha alkalmanként használod.
2020. ápr. 22. 12:53
 14/15 anonim ***** válasza:

7/13!

"Sztkban a tömés is csak félévente 1 fogat érint ingyenesen a többi fizetős.

"

Ekkora ökörséget honnan szedtél?:DD

Netán egy lusta fogorvos hitette el veled?

Bármennyi tömés, bárhányszor ingyenes az sztk-ban! Sőt mindez ma már fehér esztétikai, mert az amalgám már hálisten itthon is tiltott.

A fogkőleszedés, foghúzás, gyökérkezelés, gyógyszerestömés, esztétikai tömés mind mind ingyenes!

Kizárólag a pótlások, azaz a fogtechnikával összefüggő kezelések fizetősek, ill. a fogfehérítés vagy hasonló extrás igények, bár azok is jóval barátibb áron, mint egy maszekba.

2020. máj. 2. 01:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak azt hiszed hogy bármennyi ingyenes.
2020. máj. 2. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!