Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 3. bölcsességfog 17 évesen?

3. bölcsességfog 17 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 3. bölcsességfogam jön, ez normális?

2018 nyarán jött az bal lent, majd 2019 nyarán a második jobb lent, most már van rész, ahol kibújt az íny alól bal felül.

A bölcsességfogaknak lehet köze ahhoz, hogy romlottak a fogaim? úgy értem, hogy összébbtolta a fogaim, és ahol érintkeztek ott elkezdtek szuvasodni

2020. ápr. 16. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne normális??????

Igen, lehet hozzá köze.

2020. ápr. 16. 15:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem 16 évesen kezdtek kibújni mind a 4 bölcsességfogam. 17 évesen teljesne kibújtak. Nekem nem romlottak a fogaim, szóvel szerintem nincs köze a rossz fogakhoz. Olyan van, hogy maga a bölcsességfog már rossz állapotban jön elő, törik stb. Ezért suokták kihúzni. Nekem eddig csak 1 bölcsességfogamat húztak ki.
2020. ápr. 16. 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Számold meg hány fogad van: a 4 darab bölcsességfoggal együtt, az embernek összesen 32 darab foga van (ha van húzott maradófogad, azt is bele kell számolni). A bölcsességfog egyébként elölről számolva a 8. fog.

Semmi köze nincs hozzá, hogy romlanak a fogaid. Fogselymezni kellene, illetve kellett volna eddig is. Egyébként ha nem egymás hegyén-hátán összetorlódva állnak, hanem csak szimplán összezáródtak - az teljesen normális. Sőt, a szabályosan és egyenesen záródott fogsoron, ahol nincs se rés, se torlódás, sokkal kevesebb lepedék tud megtapadni a fogakon - ha ennek ellenére is szuvasodik, az kizárólag a hiányos szájhigiénia eredménye. Ha nem hiszed el, gyógyszertárban vegyél egy plakkfestő tablettát és rágd el fogmosás után: a lepedéket kékre vagy rózsaszínre festi és szépen megmutatja hogy mennyire volt alapos a fogmosásod.

2020. ápr. 16. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!