Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájban lévő aftát Vagothyl...

Szájban lévő aftát Vagothyl oldattal napi hányszor kell ecsetelni?

Figyelt kérdés
Már lassan egy hete van egy afta a számba, jó fél centi átmérőjű, tegnap tudtam szerezni Vagothyl oldatot, kenegettem vele, fájt is emberesen, de mára mintha rosszabb lett volna. Lehet azért, mert túl sokszor kentem. Mi a helyes "adagolás"?
2010. júl. 27. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs rá írva???

Én aftára Corsodylt használtam világ életemben és ha ecsetelem, akkor 2 nap alatt el kell, hogy múljon.Le fog válni a felső fehér rész és utána már csak a seb marad.

Ha nem múlik el, lehet, hogy szájsebészet kellene, mert lehet, hogy nem is afta.

2010. júl. 27. 13:11
 2/5 A kérdező kommentje:
A Vagothyl eredetileg gombás hüvelyi fertőzésekre való, az aftára használás csak az utolsó pont a "kezelési útmutatón". Ugyan ezen a papíron megtudtam, mit tegyek, ha hüvelyem nőne, és begombásodna, de az afta-kezelésről semmi nincs. Tuti hogy afta, kiújuló helyen van, minden évben meglátogat a szemfogamnál(nem a fogam nál, hanem átellenesen , szóval a szemfogam mindig karcolja) csak most valamiért nehezebben múlik el.
2010. júl. 27. 13:16
 3/5 Albert0111 válasza:
En gem a száj sebészeten kezeltek ezzel és én csak annyit szeretnék tudni; hogy véjn nélkűl lehet-e kapni gyogyszertárakban?!
2014. júl. 14. 17:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet kapni vény nélkül. Veszélyes gyógyszer. Szájban kezelnek vele ínygyulladást, de - kapaszkodj meg! - ezzel égetik le a méhszájsebet is. A fogorvos úgy kezel, hogy beecseteli a gyulladt ínyt és AZONNAL bő vízzel ki kell öblíteni a szájat. Hogy mekkora ereje van jellemzi, hogy ha rácseppen egy kartonlapra, vagy egy textilre, azonnal KIÉGETI /kilyukasztja!/ Havonta csak egyszer szabad vele szájban ecsetelni!Annyira orvosi használatra szntk, hogy fel sem írják privát embernek.
2015. febr. 19. 18:47
 5/5 anonim válasza:

Én 35 éve küzdök az aftával, lassan könyvet is írhatnék róla, talán meg is teszem.

Kipróbáltam már mindent a kezelésre, hisz volt rá bőven időm tesztelgetni mikor havonta 1x kijött.

Az a Vagothyl nagyon ütős szer! mondhatnám amikor ecsetelek vele az egy kisebb agyvérzésnek felel meg, de cserébe 1 napig búcsút mondhatok a fájdalomnak, tudok beszélni enni és nyáladzani :)

Használata naponta 1x reggel! fülpiszka át itatva, nem csöpögve ecsetelni 3 másodpercig!

Ekkor kifehéredik a közepe, és mire visszatér az eszméleted már kész is van, kimarat a belsejét.

A gyógyulás folyamatát, ha már második naptól alkalmazod, akkor 2 hétről kb 1 hétre is csökkenti.

Nagy hangsúlyt kell helyezni a megelőzésére, ehhez az immunrendszer kell vitaminokkal felturbózni.

Nekem volt olyan is, hogy 1 évig tünetmentes voltam.

Ha ezt elhanyagoltam, akkor ismét kijött, mint most is.

Fiataloknak kezelésre ajánlom a citrompótlót már a kezdetektől napi 2x, lehet hogy fájni fog, de ez cirógatás lesz a későbbi fájdalmakhoz, lásd Vagothyl.

A betegség örökletes, apa -> gyerekek -> unokák. Ez bizonyított a családunkban.

És még ami fontos, ha seb keletkezik a szádban, akár megharapod, megszúrod, vagy fogorvosnál sérül meg, akkor szint biztos (kb. 88% esély), hogy a helyén kijön az afta.

2016. júl. 22. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!