Èrdeklődnèk! Nem. Règiben kèrtem, időpontot a fogàszatra. Az nap mikor mentem volna az orvosom felhívott, ès közölte h a jàrvàny miatt egyenlőre nem tud fogadni. Tudjàtok e h ezek a korlàtozàsok megszüntek-e màr? Ill, tudnak e fogadni? 😕😕😕😕
Ööö te a Holdon élsz?
Nem megszűntek, szigorodtak. Néhány hónapig ne számíts kezelésre.
Hàt a gúnyos megjegyzèsekkel kivagyok segítve!!!!😕😕😕😕
Azoknak a vèlenyèrère vagyok kivàncsi akik az elmult napokban kèrtek ès kaptak is idő pontot!!!!arra aki maceràlkodni szeretne tarcsaeg magànak!!!!!!
Mi van a fogaddal?
Enyém pl letört, de mivel a másik oldalt tudok rágni, ezért amíg tudok enni, még fájós foggal is, nem hajlandó fogadni a fogorvosunk.
#4: 3-as vagyok, semmi gúny nem volt benne! Rendeletben van: nem fogadhatnak, csak sürgősségi ellátás keretében! És ez nem csak a fogászaton van. A nem életmentő műtéteket is elhalasztották.
Meg nagyon sok egyéb szakvizsgálatot is.
Sajnos csak sürgős esetben van fogászat. Ha a fogadat kell kihúzni, mert annyira fáj akkor menj el és inkább húzasd ki. Ha gyulladt az ínyed akkor antibiotikumot kell feliratni és gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapítót szedni.
Amit még tudsz tenni: Vegyél cserszömörcés szájvízet, az jó nagyon. Illetve Betadine oldatot és azzal ecseteld az ínyed. A jódtól megnyugszik a terület és javít is a helyzet. Persze a suvasság nem fog elmúlni de kényelmesebb lesz kibírni.
Ha napi 1 szem fájdalomcsillapítót beveszel azzal hosszú ideig ki lehet húzni. :)
Ezen felül szedj kálciumot, hogy erősődjön a fogad!
Illetve, ha tudsz vásárolj: Tooth Mousse-t. Ha érzékeny a fogad akkor nagyon jó rá! Illetve, ha nagyon-nagyon picike még a szuvasság akkor ettől elmúlik! Tapasztalat. Fogorvos is ezt ajánlotta nekem régebben.
Illetve probálj meg elektromos fogkefét használni a fogak felületére és sima fogkefét, amikor az ínyről felfelé/lefelé seprű mozdulatozol.
A kényes terület, mindig legyen jól megmosva, és betadinnal átöblögetve így nem lesz sok baci itt. Ha vérzik akkor is mosd!
..
Ha fogpótlásra kell menned akkor ezek a dolgok természetesen nem segítenek. De ha már implantátum bent, vagy csiszolt a fogad akkor lehet vásárolni ideiglenes koronát amit te is feltudsz tenni, de ezt naponta cserélgetni kell és estére nem szabad, hogy bent legyen. A legjobb ha csak evéskor teszed be.
-----------------------
De, ha tényleg sürgős és nagyon fáj, akkor legyen inkább kihúzva még akkor is, ha megmenthető. Igazábból a gyökérkezelés sem tiltott még (bár ez is aeroszolt képez), de ha tényleg nagyon szükséges akkor használhatják a fogorvosok, bár egy SZTK-s rendelőben nem fognak neki látni szerintem, nekik is jobb kihúzni.
"A nem életmentő műtéteket is elhalasztották."
Ez így nem igaz, csak félig.
Az olyan műtétek is megmaradtak, amelyek maradandó károsodásoz vezetnének, hogyha a műtétet nem végeznék el, de igazából nem életmentő műtét. Például elvesztheted a hallásodat, ha nem műtenek meg 2 héten belül. Itt nem halsz meg, csak szimplán süket leszel, ergo megműtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!