Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez milyen szájfertőzés lehet?

Ez milyen szájfertőzés lehet?

Figyelt kérdés
Hétfőn lázasodtam be, este 39 fokos lázam volt. Másnap lentébb ment a láz, az orvos azt mondta mandulagyulladás, mivel fájt ha nyeltem és köhögtem. Viszont aznap jöttek ki a nyelvemen ilyen feher foltok, es több pirosabb folt ami körül fehér kis cucc volt. Az tegnap este nagyon fájt, ma már reggel enni inni sem tudtam. Közben az orvos azt mondta antibiotikum miatt van, gombás fertőzés. Ecsetelőket használok. Ma már nem volt lázam egészen mostanáig.. A nyelvem majdnem úgy fáj mint tegnap, egy fokkal jobb talán. Közben kialakult a hüvelygomba is, ami nem annyira súlyos mint a szájfertőzés, sokkal enyhébb. Nagyon félek, mivel az állapotom nem javul és ez már a 4. este, sőt már azt hittem hogy mar lázas sem leszek. A mandulám már csak esténként fáj, köhögni nem kell. Illetve a nyelvem is inkább "esténként" tombol, mert nappal mar alig éreztem. A piros folt körül már nincs ott az a fehér ez nem tudom mennyi jót jelent.
2020. márc. 26. 19:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Gomba vagy gyulladás. De ha a nyelveden van akkor gomba eselyesebb. Teljesen jó a szajon át szedett gyógyszer meg az ecsetelő. A xar az hogy az antibio miatt a hüvelyflóra is felborult, es kaptál egy gombás fertőzést. Szedj valamilyen hüvelyflóra helyreállítót. Ha elmúlt a szaj problemad, fordulj nőgyógyászhoz.
2020. márc. 26. 19:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ. Igen, mindenképp elmegyek, bár már egy hete ki sem mozdulok, ilyen gyenge immunrendszerrel nem is tervezek egyenlőre.. Ja és hülyeség de rettenetesen félek hogy valamilyen szájrákom van.Szinte már betegesen ráparázok. Ez mennyire lehetséges?
2020. márc. 26. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!