Jön a bölcsességfogam, nagyon fáj. Bármi házi praktika?
Sziasztok!
Nő a bal felső bölcsességfogam, még nem jött ki, csak egy kicsi része látszik csak ki. Az ínyem fáj körülötte, feltételezem azért, mert szakítja át a fog. Lényeg a lényeg, a fogorvos nem fogad a jelenlegi helyzet miatt, amíg nem életbevágóan fontos.
Tudnátok valamilyen házi praktikát, vény nélküli gélt vagy akármit, amivel enyhíthető az ínyfájdalom? Fortedolt szoktam szedni, mert gyakran a fejem is tőle.
Előre is köszönöm!
A Dalacint felejtsd el! Kizárólag orvosi utasításra lehet szedni, vényre kapható (jelenleg amúgy is hiány van belőle), és mindig kúra szerűen kell szedni - azaz nem tároljuk otthon. Ha begennyesedne amúgy sem ez enne a megoldás, hanem sürgősségi esetként a körzetis fogorvos megnyitja az ínyt és gyulladáscsökkentő csíkot tesz bele.
Vény nélkül kapható ínygyulladásra való gélek: elugél, curasept gél, anaftin gél, gengigél, aperisan gél, dentinox (lidocain tartalma miatt csak végszükség esetén!). Ha egyiket sem tudod beszerezni, csinálhatsz otthon fiziológiás sóoldatot (2dl víz, 2 kanál só) vagy kamillateát öblögetésre, de rághatsz rajta szegfűszeget is.
A saját tapasztalatom miatt írtam le a gyógyszert. Nekem megszüntette a gennyesedést. A fogorvosom szabin volt, ezért is ajánlotta ezt. Volt otthon, úgyhogy beszedtem a 3*1-et és mire a végére értem, elmúlt.
Ne zárjuk ki ezt a lehetőséget is!
A Dentinoxot is ő ajánlotta, sőt, tudod, hogy mi van a dobozára ráírva? Idézem:
"Fogínygél gyermekeknek. Fogzáskönnyítő. Csecsemőknek és gyermekeknek. Cukormentes"
Tehát, ha már a csecsemőknek is ajánlják, akkor ne riaszd már el szegény kérdezőt ettől a lehetőségtől is.
Köszönöm szépen a segítségeket!
Végül sürgősségi esetként fogadott az orvos,mert fájt és bedagadt az egész bal oldala az arcomnak. Dalacint kaptam és valamilyen ecsetelőt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!