Tényleg lehet genetika a rossz fogak?
Üdv!
22 eves vagyok, nagyon rosszak a fogaim pedig mindig odafigyeltem rajuk, a fogam szamomra olyan mint egy ekszer, imadok mosolyogni is. Sajnos 8 tömött fogam van es egy gyokerkezelt.
Nektek milyen a fogatok?
Szia!
Nem tudom, hogy csak vigasztalni akart-e a fogorvosom, de nekem szó szerint azt mondta, hogy genetika, a könnyen romló fogsorom.
Dióhéjban a szuvasodás azáltal keletkezik, hogy a lepedéken élő baktériumok anyagcseréjük során savakat termelnek, az pedig marja a fogat, így pedig egyre mélyebb üreg képződik.
Tehát ha nincs lepedék, nincs szuvasodás se! Hogy mennyi a genetikai tényező az mindegy, arra kell törekedni mindenkinek, hogy a lehető legtökéletesebben takarítsa le a lepedéket (also known as: fogmosás).
Tudom, hogy létezik az a macsó gondolkodás, hogy "hát nem vagyok ovis, nekem ne magyarázzák már el, hogy hogy kell fogat mosni". Ez hülyeség! Keress fel egy fogászatot (legyen az a körzeti fogorvosod, vagy magán), és kérd meg, hogy beszélgessetek a helyes szájápolásról! Vidd el a fogkefédet, megy vegyél vagy fogselymet vagy fogköztisztító kefét, és azt is vidd el!
Otthonra pedig vegyél valami lepedékfestő cuccot (létezik lepedékfestő öblögető meg lepedékfestő tabletta), drogériában / patikában pár száz forint. Ha tabletta, akkor elrágod, ha öblögető, akkor öblögetsz vele, és ilyen szép színesre megfesti a fogaidat:
Nagyon jópofa, de megmutatja az igazságot, hogy hol nem mostad meg jól a fogadat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!