Miért van ez a fogszabályozó mánia? Mikor indult ez be ennyire? Szerintetek nem nevetséges? 33N
Komolyan már mindenkinek ajálják. Régen is rengeteg volt, de mamár tonnaszámmal ajánlják szülőknek ezt a baromságot. Nekem elvileg méjharapásom van, illetve nem egyenesek a fogaim, felül befelé dőlnek....
mégsincs egy darab lyukas fogam sem.... azonban már oda jutottunk, hogy az új fogorvos, akihez szűrésre járok, nekem, 33 évesen elkezdte ajánlani hogy még "nem késő"...... najó, mondom anyád....
Nem hiszem, hogy a nem tökéletesen egyenes fogak bármiben is hozzájárulnának a szúvasodáshoz.... azonban a rossz táplálkozás tehet ilyet... én csak egy valamiben különbözöm a többiektől, hogy gyerekkoromban nem ettem cukrokat és szénhidrátokat olyan mennyiségben mint a korombeliek. a narancs volt gyerekként a kedvenc gyümölcsöm, csokoládét nem is szerettem, ellenben rengeteg nyers zöldséget és gyömölcsöt ettem gyerekként (és persze felnőttként is :) ). szerintem az egészséges táplálkozás sokkal inkább közrejátszik a fogak romlásában, mint a nem tökéletes egyenes fogak...
Ti mit gondoltok?
Azt, hogy nem vagy százas... Nem, nem nevetséges, ha valaki az igényes fogsort szeretné, mai nem csak esztétikus, hanem csomó problémát is megelőz... A harapás is sokat számít.
Igwn, attól, hogy kusza a fogsor, még lehet egészéges, nme mondta senki.
Nekem volt, mert kellett, 16 éves koromig könyyörögtem anyámnak, teljesen kifordultak a metszőfogaim, mert nem fértek el. Előtte a fogsorom miatt, utána a fogszabi miatt gúnyoltak.
Szerintem meg az egy jó dolog, hogy manapság fejlődött a fogorvostudomány, egyre korszerűbb eszközök vannak. Egyre inkább van igény,az hogy neked nincs.
De ez k...rva gáz ez a kérdés... A másik, hogy nekem sem lett a fogszabályzótól huu de szabályos, sőt a bölcsességfogakat nem húzták ki és majdnem visszaállt nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!