Milyen a Hyrax fogszabályzó? Mire számítsunk?
Figyelt kérdés
A 12 éves lányomnak hamarosan felraknak egy szájpadlás tágító fogszabályzót.2020. febr. 16. 16:30
1/4 anonim válasza:
Szia!
Először furcsa érzés lesz, én kicsit pösze voltam az elején, furcsa volt a nyelés, étkezés után a kaja mindíg beragadt a tágító és a szájpadlás közé. Amennyire rosszul hangzik, annyira könnyű megszokni, 2-3 hét után már semmit furcsa nem volt benne. Ami furcsa lesz majd, hogy az első két fog között lesz majd egy rés, de azt nekem utánna fogszabályzóval összehúzták.
2/4 anonim válasza:
Lehet hogy már nem aktuális de leírom hátha valakinek segít. 13 éves vagyok, jelenleg is fent van ez a tágítóm. Az előkészületeket sokkal rosszabbul éltem meg, főként a rágító gumikat amik “előkészítenek” a gyűrűre. A gyűrűpróba kellemetlen volt, de kibírható. A ragasztást nekem kb 20 perc alatt megoldották nem volt nagy valami. A felhelyezés sem volt épp kellemes de a tűrhetetlentől nagyon messze áll. Eleinte kb 2-3 napig sejpítettem, alig tudtam normálisan mondani a szavakat, de elég vicces volt. A nyelést 10 perc után tudtam már, nem volt probléma. Állításoknál sem fájt, nem vágta a nyelvem, minden jó. Az evést 3-4 nap volt nekem megszokni viszont a kaja az még fél év után is ugyan úgy beleragad, ezzel nem lehet mit kezdeni. Az olvadós cukorka meg a csoki, rágó és minden ilyesmi mindenhova beleragad, de vagy elolvad egy idő után, vagy ki kell piszkálni, ha segít érdemes kis fogköztisztítót tartani magadnál. Az első két fog között rés lesz, emberfüggő, hogy mekkora. Nekem 3-4 mm, osztálytársamnak 1 cm volt. Ezt a fogszabályzó utána teljesen jól össze fogja húzni, nem lesz vele gond, ez nem marad így. Összességében én nagyon szeretem ezt a kis készüléket, de én is felkészültem a legrosszabbra, mert mindenki azt mondta, hogy ez maga a földi pokol. Ez az én tapasztalatom, senki ne vegye készpénznek. De mindenképp érdemes végigcsinálni, és csak a végeredmény legyen szem előtt!
3/4 anonim válasza:
Nekem jövőhéten lesz...:(((
Most épp a gumikkal szenvedek amiket ma raktak fel.
4/4 anonim válasza:
Az öcsémnek ( Ő is 12 éves) tegnap tették fel, ma meg le kellett szedetni.
Nem bírta a lenyelni a nyálát, a vizet se bírta. Estére már ki akarta magának tépni a szájából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!