Fogkrém nélkül érdemes fogat mosni?
Szia!
Igaz. Amelyik fogkrémben szerepel a Sodium Lauryl Sulfát, az mind mérgező. Én ezt már régóta tudom, mert olvastam róla. Nekem például kikezdte a gyomromat, mivel óhatatlanul nyel le belőle az ember, ráadásul ez még halmozódik a szervezetben. Ami a szomorú: gyerek fogkrémek is tartalmazzák!
És miért rakják bele? Hogy habozzon! A Sodium Lauryl Sulfát benne van a samponokban, tusfürdőkben is.
Ezért régóta olvasom az összetevőket, és kizárólag olyan fogkrémeket választok, amik ezt az összetevőt nem tartalmazzák (plusz, én allergiás vagyok a Titánium Dioxidra, szóval olyat sem veszek).
Mi még a megoldás?
Fogpor! Dentomin ásványi fogpor! Megfizethető, és jobban tisztít, mint a fogkrémek önmagukban.
Akár úgy, hogy (nem mérgező) fogkrémet nyomsz a fogkefédre, majd az ásványi fogporba mártod. Jobb lesz a hatékonysága.
Szerintem próbáld ki, megéri, és csak nyerhetsz vele.
Esetleg még rákereshetsz, a házilagosan készíthető fogkrémekre, fogporokra.
Lehet hogy jobban jársz vele.
Fogorvos volt a közeli családomban, sajnos elhunyt. Tőle tudom, hogy sok embernek gyenge a fogzománca. Sok fogrém lemarja a fogzománcot részben legalább is, és azt pótolni nem lehet, a fog védtelenné válik.
Már-ki
Orvost kérdezz, mert sok tévhit van erről.
Mindenesetre pl. a fluor is méreg, nem kell lenyelni!
De különben mitől legyen fehér és baktériummentes a fogad?
Megkérdezheted, ha buta akarsz maradni.
Ez a szándékod?
Nekem az a szándékom, hogy mindenki okosabb legyen.
Neked mi?
Gondolom ép ésszel azt feltételezni, hogy bármi, amit engedélyezett eljárással neked készítenek, többet ártson, mint amit használ, elmebetegség.
Szerinted?
Szerintem is.
Már-ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!