Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet tenni a fogakkal...

Mit lehet tenni a fogakkal ilyenkor?

Figyelt kérdés
Szerintem túl durva volt a fogkefém amit eddig használtam, mert egy részen most nagyon érzékenynek érzem és félek, hogy ez attól van, mert lekoptatta a fogzománcom.Amikor a nyelvemmel hozzáérek ahhoz a részhez fáj, meg úgy alapból is csak akkor még jobban.Ilyenkor mit lehet tenni, hogy rendbe jöjjön?Gondolom ezen már a drága fogkrémek se segítenek, a fogkefémet azóta lecseréltem egy gyengébbre.Orvos mit tud ilyenkor csinálni?Mármint amikor még nincs elromolva csak érzékeny.

2019. dec. 5. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen kevés információ alapján csak általánosságokat ehet mondani, el kell menni egy fogorvoshoz. Lehet ínysorvadás, amikor a fogíny visszahúzódott a fognyakról és már nem fedi a fogkorona alsó részét, ahol természetéből adódóan vékonyabb a fogzománc. De lehet a fogzománc meggyengülése is savas anyagok oldó hatása miatt stb.
2019. dec. 5. 17:23
 2/5 szamo77db ***** válasza:
Én is szétsúroltam a fognyakaimat. Némi fúrás után feltömték őket.
2019. dec. 5. 17:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Fogíny sorvadásom is van, de ez más milyen, az csak akkor fáj amikor hozzáér a fogkefe, de most konkrétan kb. 3 örlőfogam alja fáj.Amúgy a sorvadásra erre való fogkrémet meg szájvizet használok és az azért sokat segített, de ezzel most nem tudom mit csináljak nagyon allergiás vagyok arra ha lepedékesnek érzem a fogaim vagy rossz íze van a számnak és szerintem kicsit túlzásba vittem, de a gyengébb fogkefe meg félek, hogy nem tisztítja meg eléggé és akkor meg attól romlik el.
2019. dec. 5. 17:53
 4/5 gublug ***** válasza:
A fogaid, a fogínysorvadáson túl, sok mindentől fájhatnak. Ezt, az interneten keresztül, tényleg nem tudja senki megmondani. Keress egy biológiai fogászt. Az jobban átlátja mint egy sima fogorvos.
2019. dec. 6. 12:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Azta nem is tudtam, hogy ilyen egyáltalán, van okés köszi.
2019. dec. 6. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!