A fém fogszabályzó tényleg hatásosabb és gyorsabb munkát végez, mint a kevésbé látható fehér színű?
Mivel lassan 30 éves leszek, így inkább fehér színű, kevésbé feltűnő fogszabályzót szeretnék. A fogorvosom azt mondta, hogy a fémmel sokkal hamarabb lehet eredmény elérni (állítása szerint míg fémmel 1-1,5 év lenne, addig a kevésbé láthatóval 1,5-2 év) és sokkal precízebb is mivel erősebb. Szerinte jobban megéri a fém, hisz lehet, hogy amíg fent van jobban látszik, de hamarabb elérhető vele a szép mosoly és hamarabb lekerül.
Ez igaz? Tényleg hatékonyabb a fém?
Igen, mondhatjuk így is. :) Több fogorvos oldalát is felkerestem a témával kapcsolatban, vegyes véleményeket olvastam. Volt aki szerint nincs különbség hatékonyságot illetően hisz modern a technika, mások szintén azzal a fogorvossal értettek egyet kiről írtam, azaz hogy a fém hatékonyabb, precízebb és gyorsabb.
Két fogorvosnál is voltam, egyik azt mondta nincs különbség másik pedig amit leírtam. Tehát megoszlanak a vélemények fogorvos és fogorvos között is én pedig inkább hajlanék a minél feltünőbb fogszabályzóra ha lehet.
Nyilván a fogorvos véleményére adok első körben, de mivel megoszlanak, így kíváncsi lennék olyanok véleményére is, akik már viseltek fogszabályzót. Pontosabban arra, hogy nekik mit mondott a fogorvos a témát illetően.
Nekem zafír van, és mivel 22 vagyok én sem akartam már fémet. Én direkt megkérdeztem erről az orvosom és azt mondta, hogy semmit nem változtat a hatékonyságán az anyag. A zafír pl keményebb is mint a fém, az ív pedig ugyan úgy fémből van, csak fehérre van festve így nem annyira látszik.
Én nagyon szeretem az enyémet, ajánlom neked nyugodt szívvel :) (de nem a porcelán mert az elszíneződik)
Köszönöm a segítséget! :) És az igaz, hogy ezzel tovább tart a kezelés vagy erről nem mondott semmit az orvosod?
Igazából annyira nem vészes a fogam, annyi hogy elől a jobb felső minimálisan kiáll, alul pedig a vele szemközti rá van félig csúszva a másikra. Ennek ellenére azt mondta, hogy ő esztétikussal nem vállalja. Ahogy láttam nála a rendelőben mindenki fém fogszabályzókkal a szájában várakozott, tehát elképzelhető, hogy azért mondta mert ezzel jobban szeret dolgozni vagy tényleg gyorsabb, viszont a honlapja szerint elérhető nála is a zafír. Mutogatta is hogy a zafírnak valamivel nagyobbak a tappancsai, de ez annyira nem győzött meg hiszen ettől még jóval látványosabb a fém.
előző vagyok
Amikor azt írtam, hogy a hatékonyságán nem változtat akkor erre értettem, hogy a kezelési idő nem ettől függ.(legalábbis az én orvosom szerint)
Nem tudom miért nem kedveli annyira a te orvosod, lehet valóban jobb neki a fémmel dolgozni.
Én azért is kedvelem a zafírt mert nem sértette fel egyáltalán a szám, szóval akik itt írtak a felsértett szájról meg nyelvről szerencsére én nem tapasztaltam, nagyon kerekdedre vannak ezek a breketek megcsinálva, szerintem az a titka.
Egyébként a saján tapasztalatom tudom leírni: nekem elég problémásak a fogaim, felső 2 metsző fogam kiáll (a kettesek) alul pedig az egyik kettes kicsit be van fordulva a másik pedig bentebb van mint kéne, plusz mélyharapásom van és a középvonalam sem volt jó. Most van fenn kicsit több mint 1 hónapja és a középvonalam szinte teljesen egybe esik már, kb fél mm lehet az eltérés.
Vagyis én máris látok változást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!