Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog műtét után?

Bölcsességfog műtét után?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Pénteken vették ki mind a 4 fogam altatásban.

Azóta szájzáram van és akármit próbálok nem akar kinyílni rendesen, mert fel van duzzadva az arcom teljesen.

Ilyenkor ugye már tisztítani kellene a fogaim de hogyan mikor nem fér be még a fogkefe se a számba?

Akinek volt ilyen tapasztalata, ők mit csináltak ezzel? Előre is köszönöm a segítséget!

2019. okt. 27. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Menj dokihoz. Ez nem normális. Nekem is kivették a bölcsességfogaimat de szépen, egyenként és érzéstelenítővel pont emiatt. Szóval spuri dokihoz, ha nem tudod mosni még a végén el is fertőződik. Lehetőleg ne ahhoz a fogorvoshoz, aki a műtétet csinálta, érdeklődj ismerősöknél, hátha van valakinek egy jól bevált. Mivel aki a műtétet végezte az valószínűleg nem jól járt el, ha csak nem volt az összes fogad végtelenül begyulladva...
2019. okt. 27. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen menj vissza a dokihoz, ha eddig nem szedtél antibiotikumot, valószínűleg fog adni.

Sokaknak van szájzára, ne ijedj meg, ez lassanként oldódni fog.

Addig is próbálj meg öbliteni, a Curasept öblögetőt ajánlom, vegyél a szádba belőle, hajtsd oldalra a fejed, hogy érje a sebeket, de ne öblögesd ki nagyon. Idővel majd öblögetni is lehet.

Majd írj, hogy vagy.

2019. okt. 27. 17:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Kaptam az orvostól egy papírt amin volt egy itthon elkeszíthető öblögető.

2 dl víz + 1/2 teáskanál só. Ezzel öblögettem ma.

Miután kiírtam a kérdést megpróbáltam fogat mosni. Sikerült, viszont ici-picit vérzett. Ez elvileg normális. Vagy nem?

2019. okt. 27. 20:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja és az kimaradt az előző válaszomból, hogy Aktil Duo antibiotikumot szedek napi 2-szer, illetve Cataflamot is napi 3-szor.
2019. okt. 27. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ici pici vérzés normális, a vér nagyon intenzív színű, akár pár csepp elszinezheti a nyálad, szóval ne aggódj.

Szedd a gyógyszereket és minden rendben lesz, a dagadást jegeld, konyharuhába csavart zöldborsó a legjobb rá.

Én három napig beszélni is csak cataflammal tudtam, és sokáig voltam dagi.

2019. okt. 27. 20:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Most azért megnyugodtam. :)
2019. okt. 27. 20:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valaki a későbbiekben ugyanígy járna leírom a tapasztalataim.

Tegnap még nagyon szájzáram volt. Viszont ettem fagyit (laktóz-menteset, biztos ami biztos) és pár kanál után magától feloldódott, ugye ahogy a hideg segített a duzzanatot levinni.

2019. okt. 29. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!