Kell-e 15% adót fizetni, ha egészségpénztár kártyával fizetem a fogpótlást/implantátum?
Az alábbi jogszabállyal kapcsolatosan lenne kérdésem:
Ismertető a pénztári eseményekkel, elszámolásokkal összefüggésben keletkező adófizetési kötelezettségekről
A pénztártag SZJA és szociális hozzájárulás adó (SZOCHO) fizetési kötelezettsége a következő jogcímeken és mértékben jelentkezhet:
• a.) életmódjavító szolgáltatások:
o SZJA=szolgáltatás összege*15%
szocho nem terheli
Ha egészségpénztári kártyával fizetek fogpótlást/implantátum az életmódjavító szolgáltatásnak számít-e, kell-e utána 15% adót fizetni.
Az életmódjavító szolgáltatások után minden esetben kell fizetni 15% adót. Ha én fizettek be a pénztárba rendszeresen, és nem a munkáltatom, illetve nem egy rokonom egészségpénztárból fizetek, hanem a sajátomból, amire én toltam be a pénzt, akkor is meg kell fizetni ezt a 15% adót.
Net jogtárat is megnéztem, de ebből a jogi szövegből erre a két kérdésre nem tudtam kihámozni a választ.
Ha valaki egyszerű nyelven megválaszolná, köszönöm.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!