Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kivehető, láthatatlan fogszabá...

Kivehető, láthatatlan fogszabályzó miért fáj?

Figyelt kérdés

Mai napon kezdtem el egy láthatatlan fogszabályzós "kúrát". Rárakták, nem volt kellemes, mondom, majd megszokom.

Nagyjából 5-6 órája volt rajta, amikor azt mondtam, hogy megpróbálom leszedni, kicsit megtakarítani, úgy is evésnél le kell majd vennem.

Na most a levétel pillanatában én azt hittem, körbefosom 6x a fürdőszobát. Olyan irgalmatlanul fájt, hogy úgy éreztem, ez a fogammal együtt fog távozni, de gondoltam arra is, hogy inkább széttöröm. Aztán nagy nehezen sikerült mindkettőt kibányászni.

Akinek volt már ilyenben tapasztalata, az elmagyarázná, hogy most mégis mi történt? Minden alkalommal, amikor leveszem/felteszem, így fog fájni, vagy én rontottam el valamit? :(

Úgy szedtem le, hogy ahol tudtam, körömmel elkezdtem fel (vagy épp a felsőt le) tolni.

2019. okt. 21. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amiért bármelyik másik fogszabályzó is. Igen, minden egyes alkalommal, hogy új sínt kapsz, érzékeny lesz ,mely fokozatosan elmúlik. Ez azért van, mert minden sínnel a fogaidat mozgatják, mely miatt a fog körüli rostok (ezek felfoghatóak egy mini ízületként is) húzódnak és nyomódnak össze, a fog körüli csont pedig szintén a húzó és nyomó hatás miatt átépül. Gondolj bele mi történik, ha mondjuk egy edzetlen testtel egész hétvégén zsákokat cipelsz. Hétfőn olyan vállfájdalommal ébredsz, hogy napokig alig tudod felemelni a karodat. Na pont ugyanez történik most a fogaiddal, csak persze jóval kisebb méretekben.
2019. okt. 22. 21:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Csak kicsit félek a tőle, hogy valami nem jó.. :)

2019. okt. 23. 09:14
 3/3 A kérdező kommentje:
És az normális, hogy úgy szorul a fogamra, hogy a körmömmel kell konkrétan letépni róla?
2019. okt. 24. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!