Hogy fizessem ki a 160 ezres fizumból a fogszabályzót?
"Vagy akinek kevés a fizuja ne is álmodjon róla?"
Ismered a mondást, addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Ha van rá pénzed kifizeted, ha nem, akkor max ott a hitel.
Te neked kell tudni, hogy milyen kiadásaid vannak és mennyi pénzed marad hó végén. Miről tudsz lemondani, hogy több maradjon.
És kezdj el félre rakni. Ha mondjuk havi 10 ezret raksz felre, akkor nagyjából 1,5 év alatt összejön a felső. Utána felrakatod és gyűjtesz ugyanígy az alsora.
Hitelt én semmiképp sem ajánlok, nem tudhatod milyen kiadásaid lesznek a jövőben. Nem fog hiányozni a törlesztőt fizetni évekig hidd el. Sokkal egyszerűbb, ha inkább félre teszel rá és összegyűjtöd előre. Ha egyik hónapban tudsz, raksz félre többet és akkor hamarabb összejön.
Egyébként én a helyedben jobban aggódnék azon, hogy ennyiből hogy fogsz megélni? Albérletre sem elég, saját ingatlan szerintem esélytelen ilyen kevés fizu mellett. Szóval sok más kérdést felvet, én arra biztatnalak, hogy képezd magad és keress jobban fizető munkát. Ennyiből hosszútávon nem lehet megélni, családot alapítani stb.
Nekem kevesebb a fizum és én fizettem a sajátom, mondjuk hozzá kell tenni, hogy én még otthon lakom, így magamon kívül nem kell másra költenem még szerencsére.
Az én fogorvosom egyébként nagyon rugalmas, mert én is részletre fizettem az enyém, először a felsőt, majd a kezelés ideje alatt kell a fennmaradó részt kifizetnem. (plusz ugye a húzások és eszközök) Szerintem ez így nagyon baráti.
Nekem az esztétikus van és fél év kellett mire összespóroltam.
Ha ennyire zavar a fogad, engem is nagyon zavart egyébként, akkor mindenképpen kezdj bele szerintem, mert megéri :)
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!