Fogtömés után egy héttel fájdalom?
Azért ez leírás alapján nem egy alkoholista orvos keze munkája, kedves első. Mármint a kérdezőé. Értem, hogy a kérdésben volt az is, hogy volt-e más is ilyen helyzetben, de szerintem a kérdező nem egészen erre volt kíváncsi.
Kérdező: pontosan milyen jellegű ez a fájdalom? Kiváltja valami (mondjuk egy pohár hideg víz, meleg leves), vagy most már állandósult? Mély töméseknél ilyesmi valóban előfordul, ha a gyógytömés nem volt panaszos, az jó jel, és lehet, hogy csak türelmesnek kell lenni. Ilyenkor maga a tömőanyag is "irritálja" a fogbelet, ekkor arra kell várni, hogy a fogbél kicsit visszahúzódjon, dentint termeljen és ezáltal egy idő után elmúlik a fájdalom anélkül, hogy devitalizálni kellett volna egy fogat. Nekem fél évig volt egy kisebb tömés után hidegre nagyon "érzékeny" a fogam, ami azt jelentette, hogy egy pohár víz és konkrétan belehasított a fájdalom.
A gyökérkezeléstől pedig nem kell félni, nincs miért. Számodra pont olyan érzés, mintha tömés készülne, ugyanazt a szurit kapod, csak több üléses. Ne mondj ilyet, hogy inkább kihuzatod. Eljön az az idő, amikor fog hiányozni az a fog onnan és sajnálni fogod, hogy nem próbáltál meg mindent. Oké, hogy a 21. században élünk, de a pótlások is végesek, vannak helyzetek, ahol csodát nem lehet tenni. És hidd el, nagyon rossz érzés azt hallani, mikor valaki kalkulál egy fogpótlással, aztán közlik vele, hogy szóba sem jön a meglévő fogak, a csont minősége vagy bármi miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!