Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzást így lehet?

Fogszabályzást így lehet?

Figyelt kérdés

Alul torlódnak össze a fogaim és szeretnék fogszabályzót,mert már kezd kellemetlen lenni.Magán dokihoz fogok menni(drágábban dolgozik,de legalább rendesen végzi a munkáját).Felül van egy szemfogam,ami kicsit kiáll(egy pici el van fordulva) és mélyharapásom is van,de nem vészes.Ez a két dolog engem nem zavar.

Lehet úgy csináltatni fogszabályzót,hogy én csak alulra szeretnék?

2019. aug. 6. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nincs értelme. Ha alul helyreteszik a fogsort, akkor rosszul fognak összeérni a felső fogakkal, ezért a felsőt is helyre kell tenni.
2019. aug. 7. 01:52
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem lehet. Ha te csak alul akarod akkor alul akarod nem erőltetheti a felsőt is
2019. aug. 7. 07:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, csak magaddal szúrsz ki. Ha alul íven lesznek a fogaid, felül meg nem, akkor félre fogsz harapni, állkapocs és izületi problémáid lesznek. Bizonyos fogak jobban terheltek lesznek, mint más fogak, és emiatt azok hamarabb is mennek tönkre. Igényes fogorvos ezt így nem vállalja el, mert tudja, hogy rosszabb lesz utána, mint elötte.
2019. aug. 7. 07:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akkor menjünk bele egy kicsit részletesebben, mert úgy látom, hogy nem nagy az egyetértés.

Kérdező, azt írod, hogy mélyharapásod van, induljunk ki ebből. Ha az alsó fogakat beállítják a helyes ívre, akkor az lesz belőle ("a" lehetőség), hogy megszűnik a mélyharapás, viszont ez esetben két oldalt nem fognak záródni a fogak, mert ugye akkor a felső fogsor feljebb fog (nem) záródni. A másik lehetőség az, hogy még nagyobb lesz a mélyharapás és a felső-alsó metszőfogak között már rés is lesz záródáskor (jelenleg feltételezem, hogy a felső metszőfogad csak fedi /érinti/ az alsót).

A másik, ami még ehhez hozzájön, hogy torlódnak a fogaid. Ha most jól záródnak a fogaid oldalt és alul helyreigazítják a torlódást (magyarul elmozgatják a fogakat), akkor már eleve esélytelen, hogy jól záródjanak a fogak utána. Képzeld el úgy, mintha fűrészfogakat egymásba illesztenél, majd csak az egyik fűrészlapot mozgatnád el, nyilván utána nem fognak egymásba illeni a fogak.

Egyszóval, egy magára adó fogorvos ilyet nem fog elvállalni. Sőt, már azoknál is érdemes elgondolkodni, akik hajlandóak eltekinteni a foghúzástól (persze csak ha kicsi a páciens fogíve és emiatt nem férne rá az összes fog), mert az nem fogszabályozás, hanem ideiglenes megoldás lesz csak, ugyanis az extra fog idővel vissza fogja nyomni a többi fogat.

2019. aug. 7. 15:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Az oldalsó fogakra nem is gondoltam.Így már értem, köszönöm!
2019. aug. 7. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!