Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Milyen kötelező vizsgálatokon...

Milyen kötelező vizsgálatokon kell részvennie egy 14éves fiúnak? Iskolában kötelező az ilyen jellegű vizsgálat? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Mivel az egyik topikban már kisebb Off-ként felmerült ez a kérdés nyitottam hozzá topikot!

Judith!

2010. jún. 29. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

összefogdossák a golyóidat meg leszop a nővérke :DDD

no para, mindkettő kellemes

2010. jún. 29. 23:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Van ahol csak megnézik a szemed, a hallásod, a gerinced és hogy lúdtalpas vagy-e. Plusz vérnyomás, magasság, tömegmérés.

Van ahol állítólag megnézik a heréket is (hogy megvan-e mindkettő), de ezt fiatalabb korban szokták nézni, 14 évesen már nem. De persze biztos előfordul.

A vizsgálat nem kötelező. Viszont javasolt, hiszen elvileg értetek van:)

Viszont ha a doki számodra sértő módon viselkedik, pl. egyszerre 10 gyereket hív be, és te szégyenlős vagy, akkor nyugodtan megmondhatod neki, hogy egyedül szeretnél bent lenni.

2010. jún. 30. 04:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Én igazából az ofő helyében csak arra kérdeznék rá, hogy milyen meggondolásból kell oda egyszerre 3 meg még több ember? A gyorsaság miatt nyilván nem, mert az gagyi szöveg. Az átlagos tini elég gyorsan öltözik meg vetkőzik.

Már bocsánat, de amikor az öregasszonyok harmincasával várakoznak a váróban, akkor miért nem akarnak az orvosok kicsit gyorsítani, hogy aki dolgozik, az ne üljön ott még plusz egy órát, amíg Teri néni leveszi a negyvenhatodik alsószoknyáját? Miért nem vetetik le Teri nénivel, meg Bözsi nénivel már előre a ruhákat, hogy ne kelljen várni?

A nyuggerek ugyanis VALÓBAN pokoli lassúak, ott lenne is értelme, a gyerekeknél nincs.

2010. jún. 30. 10:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Általában vannak a sima vizsgálatok,de tudtommal kötelező nincs,ide hallás,szem,magasság,súly,vérnyomás,szívhang,tüdőhang,gerinc,néhol lúdtalp tartozik.Néhány helyen tényleg van nemiszerv vizsgálat,de ezeket 6,-8.-ban szokták elvégezni és ritkán előfordul középiskolában is,ezek nem kötelezőek,de jobb erről közössen otthon konzultálni,megvitatni az előnyt és hátrányt,esetleg saját választott orvossal beszélgetni,felvilágosítást kérni.Sok helyen sajnos nem diszkréten módon végzik a vizsgálatokat,ami elég etikátlan,de jobb az osztályfőnőkkel konzultálni ilyenkor,vagy a szülőkkel,és esetleg a diák saját maga is szólhat saját érdekében,hogy egyesével más jelenléte nélkül szeretné az ilyen vizsgálatot elévgeztetni,előforuldhat hogy a doki ilyenkor érthetetlenül néz,és kicsit dühös képet vág,de nem kell vele foglalkozni,hisz alapból ez lenne a normális eljárás,meg hát kérdezhetnek intim,magán jellegű dolgokat(maszturbálás,magömlés stb)hát ezek is kellemetlenek és az orvoson kívül másra nem tartoznának.De ezektől mind fel kellene világosítani a gyerkeket,fiatalokat.Egyébként elég eltérő vizsgálatok vannak sok helyen csak a rutin vizsgálatok mennek még ma is,de szerintem intim jellegű vizsgálatoknál a szülőket tájékoztatni kellene a vizsgálatról és annak módjáról,hogy ne érhessen senkit meglepetés,de ez az iskola dolga is lenne.Kicsi oda figyeléssel a kellemetlen dolgok nem lennének annyira kellemetlenek és nem rossz szájízzel távoznának a diákok se.Ez magán vélemény.

De sehol sem elfogadható számomra ez a csoportos eljárás,ez nagyon sértő.

2010. jún. 30. 19:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Kötelező nincs,csak a vizsgálaton megjeleni kötelező,elvégeztetni már nem.De nagyon különböző a sima vizsgálatoktól,egészen a már említett fütyi,mell,punci oda pillantás(,hogy szőrős e,na ez utóbbit nem értem,ez értelmetlen számomra,hisz tudtommal az odapillantással lányoknál egyáltalán nem lehet vizsgálni,de fiúknál sem,meg van a divat bortválás mindkettőnél) vizsgálatig,van hogy maga vizsgálat nincs is,csak azért tolatják le hogy beírják a fejlettség fokát(kis mellű v. nem,szőrős v. nem,ez szerintem hülyeség,a eltérő fejlőséi fokok miatt,hisz vannak későnérők is),ezzel ellentétes a véleményen,ez nem az egészség megőrzéséről szól,vagy vizsgáljon v. hagyja az egészet.Iskola függő,de általánosban szoktak ilyen here vizsgálatok lenni néhány helyen,felsőben 1.-ben vagy 5.,6.-ban.
2010. júl. 1. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Azért akinek olyan volt, hogy csak lehúzatták vele a bugyiját, és megnézték szőrös-e, az írjon már, mert elég nehéz elhinnem.
2010. júl. 1. 19:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Én hallottam már ilyenfől,általános iskolában előfordul,a nemifejlettségüket akarták nénzni,sőt mell vizsgálatról is ebben a korban hallottam,hogy felhúzzatják a polót a lányokkal és ott is beírják a fejlettség fokát.
2010. júl. 3. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:
kötlező nincs,senkit nem lehet elvileg semmire kötlezni.amiket leírtak azok meg igazad,hol csak rutin vizsgálatok vannak,hol pedig intim jellegűek,a normális helyeken erről a szülők tudnak és nyilatkozhatnak is róla.de alapból dönthet erről a szülő és 14 éves kortól a gyerek is.
2010. júl. 6. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!