Fitymaszűkülettel urológushoz kérjek beutalót, vagy sebészetre?
Urulógushoz kell elmenni. Nekem is volt, évekig nem mertem elmenni. Végül rászántam magam. Nem mondom fura érzés volt az urulógián ülni a bácsikák között, főleg mikor az egyik még beszélgetni is akart. :S A doki viszont nagyon rendes volt, igaz látszott rajta, hogy hülyeségnek tartja, hogy nem mentem korábban. Valljuk be, igaza volt. Közölte, hogy ezt bizony át kell szabni. Illetve nem muszáj, lehet elég átvágni a féket, de akkor elképzelhető, hogy továbbra sem lesz tökéletes, úgyhogy ő inkább a körülmetélést javasolni. Egyébként nem vágnak, csak annyi bőrt amennyit muszáj. Az a doki csinálta a műtétet is, aki vizsgált. A műtétből nem éreztem semmit, fél óra alatt megvolt. Kb két óra alatt múlt el az érzéstelenítés, akkor fájt még kb 3 óráig, de nem volt vészes. Fájdalomcsillapítót sem vettem be. Onnantól kezdve még a varratszedés volt viccesebb érzés, de azt is ki lehetett bírni. Egyébként abszolút rutin műtét. Hivatalosan 1 hónap a gyógyulási idő, és még további két hónapig ajánlatos óvszert használni. De nekem 3 hét után már nem volt érzékenyebb a szokottnál. A szövődmények ritkák - bár előfordulhat pl gyulladás, mint minden sebnél- de ezek kezelhetők. Sajnos nagyon sok hülyeséget lehet olvani a neten ezzel kapcsolatban. Nem kell mindet elhinni. Nem okoz impotenciát, meg hasonlókat. (a zsidók sem halltak még ki) Azért persze normális kórházat és orvost kell keresni.
És mivel gondolom ez a szexben is akadályoz, így nem érdemes halogatni. Nekem az egyetlen hátrányom az volt, hogy a haverok két hónapig "shalom"-mal köszöntek. Bár én még nem tapasztaltam száradást, de arra egyébként a testápoló a megoldás.
Az előző válaszoló egy évekkel ezelőtt megírt szöveget másolt ide be, aminek semmi egyéb célja nincs, csak a provokálás.
"A szövődmények ritkák - bár előfordulhat pl gyulladás, mint minden sebnél- de ezek kezelhetők."
Ja, drága válaszolónk szerint nem szövődmény a kiszáradt makk, foltosodás, kérges tapintás, bőrhíd se létezik nyilván és megmaradt varrathelyek, lyukak sincsenek.
Nyilván az én péniszem csak egy olyan kreálmány, amit én fejlesztettem otthon, hogy elijesszem vele az embereket jól, direkt. Hát hogyne.
Elmondanám, hogy NEM vagy csak nehezen kezelhető a legtöbb ilyen probléma és eddigi tapasztalataim alapján kb azt látom, hogy 5 emberből legalább egy nincs megelégedve a műtéttel utána.
"Sajnos nagyon sok hülyeséget lehet olvani a neten ezzel kapcsolatban. Nem kell mindet elhinni. Nem okoz impotenciát, meg hasonlókat. (a zsidók sem halltak még ki)"
A halltak?
Senki nem mondja, hogy impotens lesz valaki ettől, bár azért mesélhetnék.
Én viszont élőben vállalom minden szavamat és nem évekkel korábbi hülye szövegeket másolok be, hogy leoltsak mindenkit.
A csonkolás 2010-ben nem oké, ha valaki bosszúból akarná, hogy mások is járjanak úgy, ahogy ő, csak azért, ha már neki is rossz, akkor másnak is legyen az... ez elég undorító
Én itt csináltattam igaz pénzes de nem fáj és profik!Másoknál fölléptek panaszok nálam minden tökéletes sőt Dr. Kovács Gábor a létező legjobb a szakmában ha nem is akarod a műtétet bár jobban jársz akkor is megvizsgál és elmondja a teendőket!Üdv!
A tegnap 20:31-es vagyok.
Az utánam válaszolónak:
Bocsánat, ha valakit megbántottam. A szöveg nem bemásolt. Nem kétlem, hogy neked valóban volt durva szövődmény, de ha nem tudnak vele mit kezdeni, akkor tényleg próbálj meg másik orvost, bőrgyógyászszakorvost keresni, hátha tud valamit kezdeni azzal, amit ezek szerint a kollégája ennyire elrontott.
A válaszolóknak:
Abban igazatok van, hogy semmi nem poénból nő az ember testére, egészséges embernek sosem javasolnám az ilyen műtétet. Ahogyan egy egészséges ember orrmanduláját, vagy vakbelét sem szokás kivenni... És remélem ebben az esetben sem lesz szükség műtétre.
A kérdezőnek:
Olyan orvost kell keresni, akiben megbízol. És akinek vannak normális eszközei. A seb gyógyulása szempontjából nem mindegy mivel vágják, mivel varrják. Ez akkor is igaz, ha csak kisebb korrekcióra van szükség. De csak azért, mert körülmetélést javasol a doki, még nem biztos, hogy kuruzsló, vagy hülye az orvosláshoz.
Leggyakrabban egyébként kétféle műtétet szoktak javasolni. A fitymafék átvágása enyhébb esetekben elegendő lehet, ekkor a fitymádhoz hozzá se érnek. Nekem ez a doki szerint nem lett volna elég. Ezért megbeszéltük az esetleges kockázatait a körülmetélésnek. Ezután döntöttem a műtét mellett. A körülmetélés egyébként nem teljesen olyan, mint az sokan képzelik. Pl: az egészet értelmes orvos nem vágja le. Az vagy extrém súlyos eset, ekkor plasztika javasolt a bőr pótlására, vagy műhiba. Általában egy kör alakú, pontosabban ovális bemetszést ejtenek és csak a beszűkült bőrrészt távolítják el, amennyi bőrt lehet, annyit meghagynak. Ha az egészet vágnák, akkor az erekció esetén elég durván feszülne. A kinézetről: nekem lyukak nincsenek, teljesen szép a széle, nem cakkos, vagy ilyesmi. Jó orvos meg tudja normálisra csinálni.
Továbbra is tartom, hogy sok hülyeséget lehet olvasni a neten a fitymaszűkülettel kapcsolatban:
csak az előzőekből szemezgetve:
"Ne engedd hogy körülmetéljenek ...Elvileg a te szerszámod,te döntöd el h mit szeretnél...Nekemis lehet hogy kéne,de nem merek elmenni..." - feltételezem használni szeretné kényelmesen, az meg fitymaszűkülettel nem megy.
"ha otthon saját kezűleg fürdéskor óvatosan húzogatja magának az ember,mert ilyenkor is nyúlik a bőr" - nagyon, nagyon enyhe esetben működhet a dolog. Én kb két - három millimétert nyertem vele.
"erős rántással..." - akinek volt már szűkülete, az tudja, hogy nem ildomos rángatni, mert fáj. Haszna meg nincs. Akkor már inkább finoman húzogasd. Az sem hat, de legalább kellemes. :D De tényleg, ne rángasd. Előfordulhat, hogy sikerül hátrahúzni, vissza meg már nem nagyon akar jönni. Én akkor határoztam el, hogy mindenképp elmegyek dokihoz mikor egyszer negyedóráig küszködtem vele, hogy visszahúzzam. Az erős rántást egyébként csak gyermekeknél alkalmazzák sejtes letapadás esetén, és bár sokan keverik, az nem ugyanaz, mint a fitymaszűkület.
"én megpróbálkoznék még azzal a módszerrel, hogy egy csaj segítségét kérem...remélem értesz... ;-)" - A nők sokmindenre képesek, de ezen az nem segít, amire gondolsz. Az utógondozásban viszont jól jöhet :)
Szóval a lényeg: Nem kell senkire - se rám, se másra - hallgatni, hanem keresni kell egy jó orvost - urulógust - minél hamarabb, ő majd megmondja mi a teendő. Még az is lehet nem is szűkületről van szó és feleslegesen osztjuk az észt.
Remélem tudtam segíteni. Minden jót!
"Nem kétlem, hogy neked valóban volt durva szövődmény, de ha nem tudnak vele mit kezdeni, akkor tényleg próbálj meg másik orvost, bőrgyógyászszakorvost keresni, hátha tud valamit kezdeni azzal, amit ezek szerint a kollégája ennyire elrontott."
Látom, aktívan folytatódik a süketelés.
Arról próbálok magyarázni, hogy maga a körülmetélés, akármilyen "JÓL" sikerül, már önmgában probléma lehet, a kiszáradt, foltosodó, kérgesedő makk miatt.
Megvan?
Ezt sikerült fölfogni?
Sikerül megérteni lassan, hogy a fitymának szerepe van, hasznos funkciókkal bír?
Ezt kéne gyorsan fölfogni, mielőtt továbbmegyünk. Oks?
Megvan?
"Abban igazatok van, hogy semmi nem poénból nő az ember testére, egészséges embernek sosem javasolnám az ilyen műtétet. Ahogyan egy egészséges ember orrmanduláját, vagy vakbelét sem szokás kivenni... És remélem ebben az esetben sem lesz szükség műtétre."
És tegyük hozzá: a műtét se EGYFÉLE műtét. Ha valakit műteni kell, akkor is több lehetőség van, 2010-ben ugyebár nem amputáljuk a törött kart, akkor se, ha szilánkosra törött. Ugye, hogy ugye?
Tehát, ha műteni kell, akkor a legfontosabb, hogy minél több maradjon meg az emberen abból, amikkel született.
"De csak azért, mert körülmetélést javasol a doki, még nem biztos, hogy kuruzsló, vagy hülye az orvosláshoz.
Leggyakrabban egyébként kétféle műtétet szoktak javasolni. A fitymafék átvágása enyhébb esetekben elegendő lehet, ekkor a fitymádhoz hozzá se érnek. Nekem ez a doki szerint nem lett volna elég. Ezért megbeszéltük az esetleges kockázatait a körülmetélésnek. Ezután döntöttem a műtét mellett. A körülmetélés egyébként nem teljesen olyan, mint az sokan képzelik. Pl: az egészet értelmes orvos nem vágja le. Az vagy extrém súlyos eset, ekkor plasztika javasolt a bőr pótlására, vagy műhiba. Általában egy kör alakú, pontosabban ovális bemetszést ejtenek és csak a beszűkült bőrrészt távolítják el, amennyi bőrt lehet, annyit meghagynak. Ha az egészet vágnák, akkor az erekció esetén elég durván feszülne."
Attól félek, kedves válaszoló, hogy nem sok esettel találkoztál kis hazánkban. Magunk közt szólva, tedd össze a két kezed, hogy nem lett nagyobb bajod...
"A kinézetről: nekem lyukak nincsenek, teljesen szép a széle, nem cakkos, vagy ilyesmi. Jó orvos meg tudja normálisra csinálni."
Hajaj! Aztán utólag kiderül, jó volt-e vagy nem.
Van pár kérdés a körülmetélés utáni problémákról. Ödéma, gyulladás, azok a hirtelen fölmerülő dolgok, de vannak, amik csak évekkel később jönnek, jöhetnek elő.
"Továbbra is tartom, hogy sok hülyeséget lehet olvasni a neten a fitymaszűkülettel kapcsolatban:
csak az előzőekből szemezgetve:
"Ne engedd hogy körülmetéljenek ...Elvileg a te szerszámod,te döntöd el h mit szeretnél...Nekemis lehet hogy kéne,de nem merek elmenni..." - feltételezem használni szeretné kényelmesen, az meg fitymaszűkülettel nem megy."
Az orvosokat ismerve semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy nem akar elmenni a hentesekhez.
És én is úgy vagyok vele, hogy jobb lett volna, ha nem megyek. Most már nekem magyarázhat bárki bármit, én már tutira nem bízok ezekben a disznókban, miért várnám el másoktól, hogy bízzanak? No mindegy...
"Szóval a lényeg: Nem kell senkire - se rám, se másra - hallgatni, hanem keresni kell egy jó orvost - urulógust - minél hamarabb, ő majd megmondja mi a teendő. Még az is lehet nem is szűkületről van szó és feleslegesen osztjuk az észt. "
Azért, ha már itt vagyunk.... jó, ha kicsit elbeszélgetünk, sajnos sok rohadt urológus, sebész van, aki egyből körülmetélne bárkit, szerintem jól gondolja meg az ember, kire hallgat, több orvos van több véleménnyel, ha már lecsonkolták az embert, akkor utána már nincs visszatánc. Az orvos szava (és tettei) se szent :(
Én itt rontottam el (vagyis a szüleim): bíztunk az orvosban.
Méghozzá a Heim Pálban... kemény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!