Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Férfiak cisztája, azaz a...

Férfiak cisztája, azaz a pilonidális ciszta (farokcsont ciszta) mennyire komoly betegség?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve fedeztem fel, hogy van egy kis csomó a farokcsontomnál, de nem tulajdonítottam neki túl nagy figyelmet. Aztán kb 2 hónapja kifakadt először, vérezni kezdett ami el is múlt 2 nap után teljesen. Semmi nem látszott és nem is fájt. Aztán most olyan 1 hete vettem észre, hogy egy kis fehér "gömb" alakú dudor van ott amihez ha hozzáérek az puha. Továbbra sem fáj és semmi panaszom nincs, nem is vérzik.

Műtétre nincs most lehetőségem és NEM IS SZERETNÉK, hiszen 2 hét múlva érettségizek, nyelvvizsgázok és 3 hét múlva felvételizek, emellett még edzenem is kell napi szinten, hogy a felvételim meglegyen és ne essek ki az alapról ami kell az továbbtanulásomhoz.

Szóval, röviden: Mennyire komoly ez a betegség? Elmúlik magától? Otthoni gyógymód van rá? Milyen szövődményeket okozhat? Műtéten kívül nincs más gyógymód rá?

2018. ápr. 19. 18:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ezt akarom pont elkerülni, hogy ne legyen semmi beavatkozás, pláne ne keljen visszajárni kezelésekre. Nem engedhetem meg most magamnak, hogy legalább 1 hónapot ezzel elpazaroljak. Viszont félek, hogy komoly problémát fog okozni.

Pluszba, a magyar egészségüggyel volt már összetűzésem, hogy nem képesek semmit sem tenni és ezért sem akarok rájuk bízni ilyen feladatot.

2018. ápr. 19. 19:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát akkor válaszd a szlovák, az amerikai vagy az indiai egészségügyet :D

Vagy várd meg amíg egy hatalmas tályogot növesztesz.

2018. ápr. 19. 20:16
 13/13 A kérdező kommentje:
Erre nincs semmi esély, hogy magától elmúljon, vagy valami itthoni gyógymód?
2018. ápr. 19. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!