Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkülettel először a...

Fitymaszűkülettel először a háziorvoshoz kell menni, vagy közvetlenül urológushoz?

Figyelt kérdés

És ha háziorvoshoz kell menni ő is meg fogja vizslatni a szerszámomat? Azért kérdezem, mert én elég szégyellős vagyok. Valószínűleg elég zavarban leszek, így tuti, hogy ott akkor nem fog felállni. Még ha valami fiatal nővérke vizsgálná meg, de az orvos egy öreg pali.

Ha pedig nem áll föl, nem fog rajta látni semmit, mert akkor simán hátra tudom húzni a bőrt. Mereven is hátra tudom húzni, csak akkor kicsit kellemetlen érzés és látszik is, hogy kicsit feszül rajta a bőr.

2010. jún. 7. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A vizsgálathoz nem kell hogy felálljon és a doki így is látni fogja ha baj van,mert előtte úgyis szépen elfogsz mondani neki mindent és menj igen is dokihoz.De tud hogy ha egyből metélni akar akkor kerüld el és keres másikat,sokszor elég ha a doki erősen hátrarántja,v, két oldalt bemetszést csinál,néha elég a krém és csak a végső esetben kell metélni részlegesen v. teljesen.

Jó tanács sok orvos,egyből metélni akar még ha nem is indokolt mert nekik így egyszerűbb,de ez sok rossz következménnyel járhat.

Sokan ajánják azt hogy huzogassa fürdés közben az ember mert attól is tágul a bőr.

De ne hagyagold el,mert rosszabbodhat és a végén tényleg metélhetik az egészet,szerintem most még nincs túl nagy baj.Mennyi idős vagy?

2010. jún. 27. 17:22
 12/20 anonim ***** válasza:
44%

Na, kedves kérdező... ej, de megijedtél!

Próbálnék segíteni, de nem bújsz elő a barlangodból...

Pedig, ha felülemelkednél az előbb említetteken, és válaszolnál a kérdéseimre is, talán kitalál6nánk vmit közösen! Nem glod?

Nem csak a körülmetélés létezik megoldásként a problémádra... van más megoldás is, de a problémádat csak akkor fogjuk tudni orvosolni, ha most felülemelkedsz mind az ijedtségeden, mind a szégyellősségeden, és beszélsz velem...! (:-o

EE

2010. júl. 1. 06:45
 13/20 anonim ***** válasza:

EE kérdezhetek egy magán jellegűt,sok helyen írtál már ezzel a témával kapcsolatban,ezekről olvasol,érdeklőséből adódnak v. végeztél valami egészségügyi sulit,v. esetleg te is megtapasztaltad ha sokáig elhúzza valaki az adott problémát akkor milyen következményei lehetnek.

Létszi ide írj,ha nem vagyok indizskrét.

De kérdező mi történt veled azóta engem is érdekelne?Milyen megoldásra jutottál?Voltál már orvosnál?Javult valamit a helyzet?

2010. júl. 1. 18:57
 14/20 anonim ***** válasza:

@ 18:57-es OFF:

Persze, hogy kérdez7sz :-) Max. nem válaszolok, ha olyan... :-)

Nos, van OKJ-s egészségügyi végzettségem, tehát az orvosi témák mindigis a kedvenceim közé tartoztak. Próbálom szakmai szempontból is és a Kérdezők aggályainak szögéből is megvizsgálni az adott kiírt problémát, mert ezt egy oldalról nézve nem le7 megoldani.

Szerencsére nekem sosem volt fitymaszűkületem, és úgy nagyon nem is igen tudtam, hogy hányféle fimózis ill. annak kezelési módja létezik, amíg nem találkoztam egy ilyen esettel. Egyik ismerősöm fordult hozzám hosszas belső vívódása után segítségért, mivel ő úgy érezte, hogy bennem megbízhat, és nem fogom kiröhögni, megszégyeníteni. Nem volt könnyű feladat megnyílnia, de ő erőt vett magán, és akarta a segítséget. Azonban sajnos teljesen körül kellett metélni, mert a fitymája menthetetlen volt, (több orvossal is megnézettem, a véleményük 1becsengett...), így a figyelmemet is jobban felkeltették ezek a esetek. És amikor idekerültem a GyK-fórumra, elképedtem, hogy rajta kívül még hányan szenvednek ilyesfajta problémákkal.

A másik ami ledöbbentett, az a válaszok hangneme és minősége. Kiábrándító és felháborító volt, hogy egyesek mennyire közönyösen, másokat megbélyegezve alázták a Kérdezőket, akik joggal érez7ték azt, hogy magukra maradtak problémáikkal, és méginkább magukba fordultak. Ezért törekszem arra, hogy írásaimban a Kérdezők és a bajbajutottak ne csak olvassák, hanem érezzék is azt, hogy ŐK SINCSENEK EGYEDÜL A PROBLÉMÁIKKAL, vannak emberek, akik emberien kezelik őket a problémáikkal és mellettük áll a bajban, nem és hogy MINDIG VAN MÁS MEGOLDÁS az esetek többségében. Kár, hogy egyes irigyeim folyton lepontoznak emiatt, ahogy ez lenni szokott... :-(

Akiknek a férfiasságukkal van baj, az esetek túlnyomó többségében összetörnek, mint a porcelánváza, és csak nagyon nehezen, lassan, körülményesen lehet őket ismét összeragasztani. A mi kérdezőnk is ilyen. Ő is gáznak érzi magát, mert nem mer elmenni, nem mer szembenézni a problémájával és sztereotípiáival majd megoldani azt. Most sem mer előjönni, bár nem tudom,... itt a saját topikjában mitől fél!? Ki nem nevetem, sőt, éppen ellenkezőleg, segítenék neki, ahogy pl, te is. És nem is feltétlenül körül kellene őt metélni, de mivel vki ezt hozta fel, nagy vszséggel most ettől retteg, és inkább nem ír, mert fél attól, hogy erre beszélnénk rá, vagy vmi, pedig nem.

Azt meg a saját bőrömön tapasztaltam meg, micsoda hülyeség megvárni, míg egy probléma kialakul, és azt kezelni kell... Hatékonyabb és persze olcsóbb is, ha inkább megelőzik a bajt, minthogy kezelik. Hiszen az okos ember megoldja, a zseni pedig megelőzi a bajt...! Én pedig inkább a megelőzés híve vagyok, ill. a mihamarabbi megoldás, hiszen úgy glom,...uazt az időt, amit kesergéssel töltünk... tölt7nénk boldogan is, ez mindössze rajtunk áll!

Remélem, válaszom kielégítőleg 6ott. :-)

Ha kérdésed van, szívesen válaszolok, attól azonban nem leszel kevesebb, ha a csak nekem szóló kéerdéseket nem nyilvános keretek között, hanem privát közegben tennéd föl, az email-cím miatt meg nem kell aggódnod! :-) :ON

A Kérdezőnek pedig érdemes lenne előbújnia a barlangjából, ha azt szeretné, hogy segíthessünk neki, vagy ha nem meri, írjon rám >>priviben. (Feltéve, hogy végre akar végleges, de elfogad6ó megoldást a problémájára...) Persze, nem erőszak a segítség, csak, ha ő is akarja, hogy segítsenek neki...

Üdv: EE

2010. júl. 2. 19:49
 15/20 anonim ***** válasza:

EE köszönöm a válaszodat,hasznos volt nekem és remélem a kérdezőnek is.

És a kérdezőnek üzenem hogy ne ijjedjenk meg és ne hallogassa tovább a dolgokat,mert javulni sajnos nem fog,csak romolhat,és nem megijjeszteni akarom és ki tudja lehet nem is olyan nagy még a baj és még idejében el lesz elcsípve az adott probléma,de ehhez mennie kell még most.Menj mielőbb orvoshoz,ha félsz akkor keres egy olyan ismerősőt akiben megbízol,és biztos,hogy el fog kísérni.Magától a vizsgálattól nem kell tartani,nem fáj,kicsit ciki ill. kellemetlen,de

legalább nem fáj,sajnos túl kell esni rajta ha egészséges akarsz lenni és azt akarod hogy ne legyenek problémáid.Itt senki sem orvos,de amit leírtál az szerintem enyhe szükületre utal és azon könnyebben lehet most még segíteni.Én sok hasonló kérdésnél hallottam a papsajtos módszert és a kádban való óvatos hátrahúzogatást,hogy állítólag attól lazulni tud a bőr.Probáld ki,de orvoshoz is menj el.

2010. júl. 3. 16:59
 16/20 anonim ***** válasza:

@ Előző (18:57)

A vizsgálat sztem abszolút NEM ciki. Annak ciki, aki ezt úgy gondolja, aki ezt ÖNMAGA tartja annak, más nevében ne nyilatkozzunk így erről, -- csak egyénileg, -- mert ez nem fedi a valóságot. És a kérdezőnk annak tartja, ami sztem teljesen természetes dolog. Ha baj van, az ember keresse meg a megoldást, ha ehhez orvos kell, forduljon bizalommal hozzá! Ez ABSZOLÚT NEM CIKI, KICSIT SEM! :-O

Sztem abszolút nem az a ciki, ha vki orvoshoz megy, és engedi, hogy megvizsgálják... AZ sztem JÓVAL NAGYOBB CIKI, HA VKI inkább kifogásokat keres gyávaságából kifolyólag, és NEM MERI MEGOLDANI a problémáját. Tökmindegy, hogy férfi-e az orvos, vagy nő... Ezt több ismerősöm is megerősítette, aki eleinte nyuszi volt, de aztán sikerült rádöbbentenem őket a megoldásra, és innentől már önbizalommal, bátran elmentek a dokihoz, és nem zavartatták magukat, hogy a teremben volt egy asszisztensnő is. Ez hozzáállás és el6ározás kérdése. A műtéttől sem féltek már, pedig azelőtt reszkettek már csak a gondolatától is. Most meg önként mentek a csatába.

Ha nincs ismerős, aki segítene, írj >>privit, és közösen megkeressük a számodra is elfogad6ó megoldást!

Üdv: EE

2010. júl. 3. 18:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Urológust azonnal keress fel,mert még nagyon korai állapotban van szerintem a szükkületed.Hülyeség vitázni a cikisség kérdésén,szerintem minden normális gátlással rendelkező embernek kicsit az,aki nem szeret villantani,nekem és több ismerősőmnek legalább is az volt,de ez csak pár perc,ennyit megér az egészség.Ez legyen az életben a legkisebb bajod.Valami változás történt azóta?
2010. júl. 4. 18:46
 18/20 A kérdező kommentje:

Itt vagyok, csak az egyéb teendőim miatt eddig nem nagyon volt időm írni.

A héten már el kezdtem írni egy választ. Egy oldalnál tartottam kb. mikor a böngészőben nyomtam véletlenül egy vissza gombot. Elszállta az egész, amit addig írtam. Nem volt energiám újra beírni.

Szóval a lényeg, hogy ez nekem nem olyan óriási probléma. 24 évig elvoltam így is. Majd valamikor meg szeretném csináltatni, de még nem tudom mikor. Ezért vetettem fel a kérdést. Szexnél és pl egy intenzívebb masztizásnál se zavar annyira, hogy meggátolna benne. Szóval így is teljesen "üzemképes" vagyok.

Azt nem gondoltam volna hogy ez ekkora műtét. Úgy képzeltem, hogy helyi érzéstelenítéssel csinálják, 5 perc alatt lenyisszantják, összevarrják, kapok rá egy kötést és mehetek is haza. Ezek szerint mégsem így megy. :( Gondolom utána egy darabig nem fogok biciklizni...

Lehet, hogy már írtam, de én elég szégyellős vagyok. A barátaimmal nem nagyon beszélnék erről. Faterom már nem él, anyámmal még a barátnőimet sem nagyon szoktam részletezni, nem hogy ilyen témáról beszélek vele.

Egyébként jó lett volna, ha a szüleim már kiskoromban megcsináltatták volna. Arra már valószínűleg nem is emlékeznék, de most legalább nem lenne vele gond.

Egyébként ha már ilyen szakértő vagytok, akkor az lehetséges, hogy emiatt kisebb a szerszámom az átlagnál? Vagy ez hülyeség? Arra gondolok hogy mivel szűkebb a bőr, emiatt nem tudott megnőni rendesen a kukacom. Persze azért nem vagyok orvosi eset, csak 1-2cm-rel kisebb az átlagnál.

Ha valamire elfelejtettem volna válaszolni akkor bocs, csak olyan sokat írtatok. Persze ez jó és köszönöm is. :)

2010. júl. 4. 21:21
 19/20 A kérdező kommentje:
18:46 Ezt hogy érted? Nem hinném, hogy tovább szűkülne.
2010. júl. 4. 21:22
 20/20 anonim ***** válasza:

Attól hogy kicsit szűk nem kell még metélni,sokszor bemetszéssel lehet tágítani a dolgon,vagy kérmet kap az ember rá.De ne azonnal a metélésre gondolj,sok megoldás van manapság erre a gondodra.Kipróbáltad,hogy föürdéskor kicsit húzigálód,mert attól lazulni szokott általában a bőr.A rosszabodás,hát igen oké nálad nem lett rosszabb a helyzet,de volt aki annyira elhanyagolta,hogy a végére azt vette észere hogy egyre kevésbbé tudja hátra húzni a bőr és tényleg vagdosás lett a dologból.

De nálad ha nem kamuzik az orvos akkor nem kell metélni,mert itt is olvashattad,hogy sok doki egyből metéltetni akar.Szerintem kicsit bemetszés nálad bőven elég lenne,de figyelj folyton magadra hogy nem romlik e a dolog.

2010. júl. 6. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!