Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Napallergia létezik?

Napallergia létezik?

Figyelt kérdés
Mostanában, kb. 1-2 hónapja előjöttem rajtam, hogyha a kint vagyok erős napsütésben 20-30 percet, akkor piros kiütések jelennek meg alkaromon, mellkasomon, és nagyon viszketnek. Ezellen lehet tenni valamit? Vagy bőrgyógyászt keressek fel?
2010. jún. 6. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Velem ugyan ez volt a helyzet néhány évig nyár elején mindig kijöttek rajtam ezek a kiütések, pedig alapvetően viszonylag barna bőrű vagyok :(... A bőrgyógyász akihez elmentem adott rájuk krémet, plusz annyi, hogy az utcára is úgy megyek ki hogy bekenem magam naptejjel.

Nekem ez mindeg csak a nyár első néhány hetében volt, utána elmúlt. Most kb, két éve egyáltalán nem jelennek meg. De együttérzésem, mert nagyon kellemetlen :S. Mindenképpen mutasd meg egy bőrgyógyásznak!

2010. jún. 6. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Létezik napallergia, mindenképpen menj orvoshoz. Az is lehet, hogy nem a napozás, hanem a használt naptej,stb okozza, de ezt csak orvos tudja kivizsgálni.
2010. jún. 6. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is, van úgy hívják, hogy fényérzékenység. Én elmentem vele bőrgyógyászhoz, aki felírt rá kenőcsöt és gyógyszert, de a kenőcs nem használt, viszont a gyógyszer igen (Erolin a neve). Én mindig bekenem magam naptejjel, ha tudom, hogy kint leszek és így egyáltalán nem jön ki.
2010. jún. 6. 18:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban fordulj orvoshoz, mert létezik a napallergia. Lehet, hogy ha időben mész, tudnak segíteni, mint írod 1-2 hónapja van tüneted. Akiket ismerek, azok életük végéig kínlódhatnak az allergiájukkal. Ne halogasd. Jobbulást!!!
2010. jún. 6. 18:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a meggyőző válaszokat! :) Amint tudok elmegyek egy bőrgyógyászhoz, és remélem elmúlik.
2010. jún. 6. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!