Mit csináljak ha 30 órája folyamatos merevedésben vagyok?
Orvoshoz vele!!!!
végzős orvostanhallgató
Priapizmus
Fájdalmas, hosszan (napokig) tartó erekció, mely szexuális tevékenységgel nem függ össze. A betegség neve mitológiai eredetű. Priapos a termékenység férfi istene, aki a férfiasságnak megszakítás nélkül birtokában volt, Aphrodité és Dionysos (Vénusz és Bacchus) közös gyer- meke.
A betegség két életkori csoportban észlelhető: Első csoport: gyermekek 5-10 éves életkora, haemophiliához vagy daganatos betegséghez kötődik. Második csoport: a 20-50 éves korosztály, akiknél sokszor az eredet nem ismert, de közös bennük, hogy míg normális erekciókor az artériás beáramlás dominál, addig priapizmusnál a vénás elvezetés akadályoztatott.
A beteg minél később kerül orvoshoz, a gyógyítás annál nehezebb, de szinte mindig műtéti megoldást igényel. A műtétek során a cél mindig a vérelvezetés biztosítása. Sajnos, a barlangos test elhegesedése miatt a merevedés később műtéti úton beültetett protézissel (szilikon betét) oldható meg. A téma aktualitását az adja, hogy napjainkban megoldhatóvá vált az impotencia kezelése, és ha a háttérben nem szervi probléma áll, úgy az egyikkezelési mód, a barlangos testbe adott injekció, melynek otthoni használatára a beteget be is tanítjuk. Ha fegyelmezetlenségből túladagolja, az eredmény priapizmus. Ezért, ha megtörtént, úgy 4-6 órán belül urológushoz kell fordulnia a páciensnek. Ez esetben ez "elleninjekcióval" megoldható.
Hosszú, kínos várakozás elteltével azonban már csak a fent leírt módokon. Az efféle gyógyszer okozta mellékhatást hivatott elkerülni a nemrég nálunk is forgalomba került kék tabletta, melynek priapizmust okozó mellékhatásával ezideig nem találkoztam.
www.andrologia.hu
Ha jól értem, ez a 30 óra kicsit már KÉSŐ
Mindig reménykedem, hogy itt csak poénból írnak sokan... most is remélem, hogy ez nem komoly
ezzel orvoshoz kell menni!
maradandó káropsodásod lehet, teljes impotenciával is végződhet!
fájdalmas is?
az az orvos aki elküldött egy barom, nyugodtan jelentsd fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!