Miért kopaszodik a férfiak 90%-a?
Figyelt kérdés
Mostanában egyre több férfin figyeltem meg, hogy kopaszodik és nem csak az idősebbek a fiatalok is.2018. jan. 12. 17:52
1/6 anonim válasza:
Az emberi faj fejlődik, már rég nem vagyunk szőrösek például. Szerintem a hajat is el fogjuk hagyni, és lehet olyan szinten állunk hogy már kezd szembetünő lenni. Ráadásul nem csak a férfiak hanem a 40 körüli nők egy része erős hajritkulásra panaszkodik.
2/6 anonim válasza:
Az ember nem fejlődik sehova sem. :)
Kérdező: leginkább a tesztoszteron hiánya miatt. Alapból évente 1%-kal csökkent a t-szint évente a férfiakban 30 év után, és ehhez még vedd hozzá a műanyag, szója és egyéb dolgokban levő női hormonokat, amivel bombázzák az ember szervezetét. :)
3/6 A kérdező kommentje:
mind a két válaszban lehet igazság lehet a kettő kombinációja.
De már olvastam olyat is hogy az átlag t. csökkent a férfiaknál az elmult pár évtizedhez képest.
2018. jan. 12. 21:42
4/6 anonim válasza:
Ja, a kalapot és sapkát kifelejtettem. :D Azok hordása is igencsak segít a kopaszodásban, mert na, bepállik, nem levegőzik, nem kap fényt stb. :D
5/6 anonim válasza:
Mert a nők ki idegelik a pasikat.
6/6 anonim válasza:
A tesztoszteron hiánya miatt nagyon ritkán. Az androgén kopaszodásért a tesztoszteron egyik típusa a felelős a DHT. Ezt hívják férfias kopaszodásnak és sok kopasz, vagy kopaszodó szeretné azt hinni, hogy ő nagyon férfias ettől és dúl benne a tesztoszteron, de ez nem igaz. Az egyik, hogy szervezete válogatja, hogy mennyi DHT alakul át, a másik, hogy ez milyen hatással van a hajhagymákra és a hámszövetre. Van akinek alap tesztoszteron szint mellett magasabb arányú a DHT és vannak akiknek kevés DHT-ra is érzékenyek a hajhagymái, mert ami az arcon szőrösödést eredményez, az a hajhagymákban egyeseknél hajhullást. Az orvosok amúgy nem tudják a választ, hogy ez miért alakult így ki. De amúgy valóban csökkent a férfiak tesztoszteron szintje, ami sok mindennek betudható. Kevesebb koleszterin fogyasztás és nagyobb stressz, továbbá a nyugati társadalom pusztítja a férfiak önképét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!