A borostámban van egy ősz folt ami folyamatosan terjed, mi lehet az oka?
Kb. fél éve kialakult egy kicsi pigmenthiányos folt a borostámban, ami már kb. akkora mint egy 200 forintos és folyamatosan terjed.
Csak a szőrzet veszíti el a pigmentet, a bőröm alatta nem pigmenthiányos!
Valamint még meg kell jegyeznem azt, hogy az újabb területeken még erősebb de már pigmenthiányos szőrszál nő, míg a régebb óta pigmenthiányos szőrszálak pedig nagyon vékonyak, szinte csak pihék.
Valaki találkozott már hasonlóval? Már 2 bőrgyógyásznál is voltam, az első azt mondta, hogy vitiligo és felírt rá egy krémet (Vitix) amitől semmi változás nem történt, valamint elküldött laborvizsgálatra, ahol minden eredményem rendben volt.
A második bőrgyógyász már alaposabban szemügyre vette a foltot, megjegyezte hogy a bőr az nem fehér alatta, csak a szőrzet pigmenthiányos. Aztán pedig a terápia további folytatását javasolta, vagyis hogy kenjem tovább a krémmel.
Valaki találkozott már hasonlóval? Eléggé aggaszt a dolog, mert nem akarom, hogy tovább terjedjen ez a folt, márpedig folyamatosan terjed..
Kérem, hogy segítsen valaki!
21 éves vagyok.
SZAKMAILAG HITELES INFORMÁCIÓK A VITILIGORÓL. (Non-profit oldalak.)
MAGYARUL:
Vitiligo betegek és a betegek hozzátartozóinak országos, NON-PROFIT önsegítő közössége:
VITILIGO HUNGARY website
VITILIGO HUNGARY KÖZÖSSÉG Facebook csoport:
ANGOLUL:
Nemzetközi, angol nyelvű alapítványok, információs oldalak:
Nekem is először a vitiligo ugrott be.
Sajnos nincs konkrét gyógymód. Van 1-1 módszer, ami van akinek segít, van akinek nem.
Alapvetően egészségesebb, kevésbé stresszes életét kell élni. Ha mielőtt megjelent, volt komolyabb baleseted, műtéted, illetve bármilyen nagy negatív élményed, akkor nagyon valószínű, hogy ez vitiligo lesz, ami bármelyik korban kialakulhat.
Ha vitiligo akkor meg kell tanulni együttélni vele, én kb 8 éve viselem a foltokat magamon, most így 18 évesen ki merem jelenteni, hogy bár zavar, de elfogadom és nezeki ki olyan jól mint más.
Egy vitiligos lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!