Fitymaszűkület kérdés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves vagyok (1-2 hónapon belül töltöm be a 17-et :D), és 1-2 éve jöttem rá, hogy fitymaszűkületem van. Nyugalmi állapotban lejön a fityma a makkról, de "álló" helyzetben (nem tudom a pontos orvosi megfogalmazást erre :D) nem jön le a makkról. Augusztusban voltam vele a sebészeten, ahol teljes körülmetélést ajánlottak. Nekem ezzel vannak fentartásaim, pl, nem akarom "zsidóként" leélni az életem, és amúgy sem szeretném a korházban kezeltetni, mert tuti elhibáznak valamit a "kedves" orvosok. Létezik valami magán orvos megoldás? Vagy lézeres műtétet végeznek az országban? És hol? Mennyibe kerül? Amúgy Somogy megyében lakok. Ha esetleg maradnék a korházi megoldásnál, akkor muszáj a teljes metélés, vagy lehet kérni a fitymafék-átvágást is? Az hatásos? Csak mert azt olvastam, hogy a "hentes" orvosok egyből a teljes eltávolítást ajánlják, mert az az egyszerű nekik. Engem nem érdekel mit mond az orvos, nem akarom az életemet körülmetéltként élni. Részleges eltávolítás létezik? Troll komentekre nem válaszolok, az értelmeseket meg előre is köszönöm! :)2017. okt. 18. 17:47
1/10 anonim válasza:
Létezik részleges metélés, ritkán csinálják, mert "macerás", és ha nem jó az orvos, akkor sokkal könnyebb elrontani, mint a teljes körülmetélést. Öcsémnek fitymaszűkülete volt már gyerekként, és részlegesen metélték, hibátlanul. A fitymája most kicsit ferdén van lecsapva, mert csak a problémás részt távolították el neki, de panasza egy szál se. Jó dokit kell találni. A fitymaszűkületen a fék átvágása nem segít, maximum ha rövid a fitymaféked is van a szűkület mellé. De a fő gond a szűkület marad.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szertinem az állami megoldást passzolom, és marad a magánorvos..
2017. okt. 18. 17:55
3/10 anonim válasza:
Mindenféle megoldás létezik, de előbb meg kell állapítani, hogy szűkület vagy fék vagy mindkettő okozza. A féket csak egy helyen kell hosszan bemetszeni, a szűkületnél körben több helyen, lézer vagy "forró kés".
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! (a privátokat is! ;) :D )
2017. okt. 19. 17:33
5/10 anonim válasza:
Ha merev a péniszed ès így is a fitymád a makk feléig legalább hátra tudod húzni akkor szinte biztosan a metélést el tudod kerülni.
Az orvos ha te nem egyezel bele nem metélhet körül.Több fitymaszűkületet megszüntető műtét létezik amikkel a fitymád megmarad,csak a feltétlenül szükséges részt távolítják el.(fityma plasztika,z plasztika,bemetszés,részleges metélés)
Sok orvos ezeket nem mondja el csak a metélést hozza fel,mert azt tb támogatja.Másik orvost is keress fel,ha megvizsgált és ő is a metéléssel jón elő,mond el neki ezt mindenképp el akarod kerülni,legyen szíves mondja el a többi lehetőséget.
Az orvossal igen is meg lehet beszélni hogy milyen műtéted legyen
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most kellene visszamennem november közepén, de nem megyek. Előbb elmegyek egy másik orvoshoz (akár magánorvoshoz), és megnézetem mással is. Remélem a teljes körülmetélést sikerül elkerülni.
2017. okt. 21. 19:54
7/10 anonim válasza:
Mond meg szerintem hogy metélést nem akarsz.Ha feláll mennyire tudod lehúzni a fitymád?
8/10 A kérdező kommentje:
kb. a makkom feléig
2017. okt. 21. 20:51
9/10 anonim válasza:
Értem,akkor nem is muszály a metélés.Akkor hatàrozottan mond meg hogy metélést nem akarsz,más műtétet akarsz.Akár keress rá,hogy a te megyédben kit ajánlanak mint jó urológus-sebész orvost aki nem csak metél
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) :D
2017. okt. 21. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!