Fitymaszűkület? TKM vagy RKM?
Ebből a leírásból nem következtetnék rövid fitymafékre, de még szűkületre se, hiszen azt írod, hogy a makkod pereméig le tudod húzni a fitymádat merev állapotban is.
Ha nem értettem félre, amit írtál, akkor semmi gond, főleg, hogy még fejlődésben vagy.
A helyedbe a metélést elkerülném.A részleges metélésen kívül is több megoldás van amikkel a fityma megmarad(z plasztika,fityma plasztika,bemetszés).Enyhe futymaszükület esetében a szteroidos krém is segíthet.
14 éves kortól egyedül elmehetsz urológushoz,beutaló nem kell,tb kártyát,személyit kell vinni.Menj el urológushoz.
Szia!
Magyarországon nagyon kevesen vállalnak részleges körülmetélést. A teljes körülmetélésnek nagyon sok előnye van: nem termelődik smegma, kevesebb az esély a húgyúti fertőzésekre, nem tud semmilyen baktérium m3grekedji a fitymád alatt, és szex közben tovább bírod. Én is körülmetélt vagyok, sztem a teljes körülmetélést válaszd.
Amit az utolsó írt nem igaz,úgyanúgy a körültmetélt pénisz esetében is termelődik szmegma,igaz kevesebb és úgyanúgy elkaphatsz fertőzéseket is csak kisebb százalékban,mint aki nem metélt,de metélteknél mindössze statisztika szerint alíg 10%-kal kevesebb a fertőzést elkapottak aránya,ez nagyon kicsi eltérés csak.A metélés nem ad gombásodás vagy fertőzések ellen védelmet, ez tévhit.
Az urológus meg azt a műtétet végzi el amiben megegyezel vele,úgyanúgy ha te ragaszkodsz részleges metéshez,bemetszéshez stb(amibe megállapodsz vele)azt fogja elvégezni.
Én azon ritka esetek közzé tartozok, akinek az első műtéte részleges volt, majd másodjára már teljes körülmetélés.
Alapvetően ne felejtsétek el, hogy ezt a műtétet a jobb higénia és szexuális élet miatt csinálják. Tehát nem az a cél, hogy az illető utána élete végéig szenvedjen, hanem hogy a szexuális életminősége javuljon. Mert régen lehet a cél az lett volna, hogy a fiatal fiú ne maszturbáljon utána, de ahhoz azért elég ultra TKM-t kell csinálni, amikor már semmilyen mozgatható bőr nem maradt a fütyin. S most gondoljatok bele, hogy szerintetek az amcsi, zsidó vagy arab srácok sosem nyúlnak magukhoz? Az emberek kreatívak ezen a téren, tehát még ilyen extrém esetekben is van nyál és síkosító. A körülmetélés szerintem a gyereknemzéssel függhetett kezdetben össze, hiszen elég nyilvánvaló volt, ha egy fiatal férfi nem tudta hátrahúzni a fitymáját és emiatt nem tudott közösülni a párjával.
Na most ehhez ismerni kell a saját tested és hogy milyen típusú farkad van (vérfasz vagy húsfasz), hogy csúnyán fejezem ki magam. Maszturbáláskor nézd meg, hogy tényleg sok-e a bőrtöbblet a farkadon. Esetleg próbálj meg úgy maszturbálni, hogy az egyik kezeddel végig feszesen hátrahúzva tartod a bőrt és csak a másik kezeddel kényezteted magad. Nagyjából ekkor már el lehet képzelni, hogy milyen lenne körülmetélten az erekciód.
De a bőr mennyisége függ a testalkattól, hogy kövér vagy-e vagy sem. Függ az életkortól, hogy növekedésben vagy-e még. Annyit sosem fognak lenyisszantani, hogy abszolút semmit se lehessen mozgatni. A legideálisabb szerintem az a TKM, amikor a péniszen azért marad annyi bőr, hogy lehessen vele játszani, de a makkra már ne lehessen felhúzni.
Nekem az első műtétem RKM volt. Fitymatúltengés, rövid fék és enyhe fitymaszűkület miatt. A doki lekapta a jó 60-70%-át, de a végeredmény nem lett túl szép. A sebet kamillába áztattam, ami nem használt neki. A fitymafékembe is csak belevágott, de a maradékát nem metszette ki normálisan. Ami a legzavaróbb volt az egészben, hogy járás közben éreztem, hogy a maradék fitymám a makkom peremén felgyűrődött. Tehát a körülmetélés ellenére azért még fel lehetett rá félig húzgálni, de általában visszacsúszott.
Ezért is szántam rá magam egy második műtétre, ahol immáron egy plasztikai sebész nyúlt hozzá a legbecsesebb részemhez. Műtét előtt megnézte erekcióban és részletesen megbeszéltük, hogy mit is szeretnék és hogy ő mit javasol. Kijavította a heget, kivágta a fitymafék maradékát és az egészből még a pénisz bőréből egy jó 1-2 centit lekapott. Nem fogok nektek hazudni, a második műtét sokkal lassabban gyógyult és iszonyúan fájt 4-5 héten át utána minden éjjeli erekció. De én akartam feszesebb eredményt, szóval férfiasan tűrtem. S egyáltalán nem bántam meg! Maszturbálni most is lehet, mert erekciónál még mindig lehet egy kicsit mozgatni a körkörös seb környékén a bőrt. Én nem akartam ilyen teljes TKM-t, mert az inkább fix méretekkel rendelkező férfiaknál lehet jó. Náluk viszont ha túl sokat vágnak le és a doki nem nézi meg állva, akkor a szőrös bőrt felhúzhatja a farkad tövénél és az egész kisebbnek is tűnhet utána.
A lényeg, hogy én ugyan TKM párti vagyok, de a legfontosabb az önismeret és a megfelelő doki kiválasztása. Egy férfinek ez a legbecsesebb testrésze, szóval csak nyugodtan és megfontoltan kell dönteni a műtét előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!