A makk tövében piros, és viszkető érzésem van. Dörzsölésre fehér, kellemetlen szagú dolog jön le (mint a radír-forgács) Pedig nem rég orvosi javaslatra antibiotikum kúrát is csináltunk. Mi lehet ez? (Poén-kreátorok legyenek szívesek kímélni! ) 21/F
-Párommal majdnem két éve együtt vagyok, tabis megoldás.
-Nem feküdtem le mással.
-Rendszeresen tisztítom (naponta akár többször is)
Minek a joghurt? Gombára? Na ne vicceljünk jó...?!!
:D
Hali!
Sztem ez szmegma (fitymatúró) lehet. Számomra egyértelműen ez ugrott be a leírásod alapján, még akkor is, ha rendszeresen tisztítod.
A szmegma lemorzsolása hasonlít ahhoz, mintha papírzsebkendő-foszlányokat, vagy radír-forgácsokat dörzsölnél le a makkod felszínéről, és a szaga eléggé áporodott, ha nagy mennyiség halmozódott fel közte és a fityma között. Mivel e rés nem szellőzik megfelelően, ezért befülled, baktériumok és elhalt hámsejtek vmint alászorult vizeletből a faggyú megszilárdul, később megkövesedik. A baktériumok mindig rossz szagot okoznak, de ami még kellemetlenebb, hogy érzékenyebbé teszik a makkot, gyulladásokat okoznak és egyes elfajultabb, mélyebbreható gyulladás kipirosodást, később bevérzéseket okoz a makk nyálkahártyafelszínén, ezt személyesen tapasztaltam meg nem egy esetben, azoknál, akik tanácsért hozzámfordultak. Nemegyszer társul hozzá fitymaszűkület, fityma- és/vagy fékletapadás, ill. rövid kantár.
Sztem semmi köze az antibiotikumos kúrának a "radír-forgácsok" leválásához, bár azt bevallom, nem értem mi szükség volt a kúrára, és mi miatt fordultál orvoshoz?
Még azt szeretném elmondani, hogy tiszteletemet kiérdemelted azzal, hogy ennyire pontosan, közérthetően kifejtetted, a problémádat, és megadtad a válaszadáshoz szükséges tájékoztatást, így visszakérdeznem sem kellett. Ritka sajnos, hogy vki ennyire értelmes, művelt formában fogalmazza meg gondolatait, és ez -- úgy glom, -- nemcsak nekem imponál. :-)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!