Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kihez fordulhatnék?

Kihez fordulhatnék?

Figyelt kérdés

A problémám a sikertelen gyermeknemzéshez kapcsolódóan vet fel kérdéseket bennem.

Előző párkapcsolatomban a párom candida fertőzéssel kezelték, én nem lettem kezelve. Azóta az új párom is, aki már a feleségem, ő ugyancsak átesett a candida fertőzésen, de engem ismételten figyelmen kìvül hagytak.

Lehet én vagyok a hordozó?

Az elmúlt négy év alatt a saját tapasztalataim az erőteljes korpásodás, fáradékonyság, lábújj közti gombák, puffadás, sárgás fehér lepedékes nyelv amit ha tisztítok enyhén vérzik, néha kellemetlen szájszag.

A kérdésem azért fontos, mert több alkalommal fordúltam már ezzel a belgyógyászomhoz és sosem kaptam érdemleges választ esetleg kivizsgálást e felől. A feleségemnek van két gyermeke az előző házasságából, de szeretnénk közöset én legalábbis nagyon. Nőgyógyászatilag ő rendben a kora ellenére (42) én (32). 1 éve nem védekezünk és nem fogant meg azóta egyszer sem. Ezt megelégelve elmentem ismételten a belgyógyászhoz, aki elküldött laborra és urulógiára. A labor eredményem az értékek értelmében jó, csak haszontalan. Az urulógus szerint pont nem ezek a mérvadók amiket figyelembe kell venni. Ő időközben elküldött sperma vizsgálatra amely rossz eredményt produkált, azaz a sperma nem tartalmaz élő spermiumot. A laborvizsgálatra annyi volt írva hogy kiértékelhetetlen. Elküldött egy újbóli általa kért értékek bevizsgálására újabb vérvételre. Az eredmény majd csak 2 hét múlva várható.

Mindeközben pár éve küzdök egy furcsa érzséssel is amely a zacskomból a bal here felől sugárzik. Pontosan nem tudom megmondani mit érzek. Talán enyhe feszülés. Ezzel is voltam anno urulógián, akkor azt mondták minden rendben. Volt prosztata vizsgálat, vizelet, ultrahang és golyó fogdosás.

A zacskóm nyugalmi állapotban egy ideje kissebb a szokottnál. Olyan mintha hideg vízből másznék ki.

Az általam leírtak felhozza a candida, azoospermia, vese elégtelenség és érrendszeri megbetegedések lehetőségét.

Sajnos aranyérre is eléggé alkalmas vagyok.

A kérdés tehát, a candida állhat e háttérben ami felől efyáltalán nem kutakodik a belgyógyászom?

Vissza térek e a régi kerékvágásba? Én nagyon szeretnék gyereket. Tegnap már írtam ide de picit összeszedettebben fogalmazódott most bennem az ezzel kapcsolatos kérdés.

Vecsési vagyok, jó belgyógyász érdekelne háziorvosnak valamint tanácsok.

(Ülő munkát végzem sofőr vagyok, dohányzom, össze vissza eszek, leginkább péktermékeket, 176cm magas vagyok 80kg és sajnos már nem is sportolok)

2017. jún. 1. 19:36
 1/2 apababa ***** válasza:

Nos én ebböl csak annyit értettem hogy "a sperma nem tartalmaz élő spermiumot" . Ez biztos oka annak ,hogy a mama nem fogan meg. Természetesen ennek rengetek oka lehet ,azok is amit magad is felsoroltál. Mostanában annyira segitik a gyermekek születéset hogy nehéz elképzelnem , hogy budapest határában lakó pár, nem talál megfelelő orvost.

[link]

2017. jún. 7. 15:10
 2/2 Seezmi válasza:

Nem tudom hogy azóta megoldódott-e a probléma, de én nem belgyógyász szakorvoshoz, hanem mindenképp urológus/andrológus szakorvoshoz fordulnék!

A candida inkább a nőknél okozhat meddőséget és nem a férfiaknál, ettől függetlenül még hordozó sajnos lehet!

Férfiaknál is lehet alkalmazni hímivarsejtet serkentő gyógyszereket ugyanis hormonális oka is lehet a sikertelen nemzőképességnek és az alacsony spermiumszámnak!

2017. nov. 8. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!